Концертно представяне на новия албум на група SEVI “Genesis”

Струва ми се излишно да обяснявам кои са SEVI. Групата отдавна се е утвърдила на сцената у нас (а и не само), спечелила си е стабилна фенска маса, която продължава да се увеличава. Същевременно бандата не спира да работи и ето, че на дневен ред изскочи четвъртото им студийно творение, озаглавено простичко “Genesis”. Плод на тригодишен труд и отражение на всички емоции, чувства, размисли и страсти, вълнували музикантите през този период албумът показва и новата посока, в която вървят SEVI, загатната още в третия албум “Follow Me” и разкрита в няколкото сингъла, предшестващи излизането на албума. Разбира се, поводът изискваше и представяне на живо пред публика – нещо, което се случи на 9-ти ноември в столичиня Sofia Live Club. За събитието бандата бе поканила специални гости – китаристът Камен Ангелов, известен като Stone Angel, и гласът на ТОРНАДО и КИКИМОРА Никола Здравков.

Есента напомняше за себе си, но в клуба бе уютно. Традиционно пред входа имаше обособен щанд с артикули на групата, а добре заредените барове задоволяваха претенциите на присъстващите. Малко преди обявеиня начален час 21:00 повечето хора бяха заели местата си и подгряваха с питиета и сладки приказки, наслаждавайки се на подходящата музика, пускана от DJ Anton Hristov (Sugar DJs). Както обикновена зад сцената бе разположена видеостена, на която по време на песните се прожектираха различни визуализации.

С леко закъснение от предварително обявения час, т.е. около 21:15, музиката спря, видеостената заработи, разнесе се интро, на фона на което музикантите се появиха на сцената пред вече пълния клуб и стартираха ударно с откриващата песен от новия албум “Ghosts”. От първата минута с групата се изявяваше и гост китаристът Stone Angel, който показа висока класа, майсторство и неизчерпаема енергия. „Енергия“ е ключовата дума, която характеризира всяко представяне на SEVI и този път я имаше в изобилие. Музикантите са в отлична форма, притежават хъс, желание за изява, дадоха най-доброто на което са способни, а емблематичната фронтдама Светлана Близнакова за пореден път демонстрира високата си класа и харизма, раздвижвайки публиката. Бандата изсвири целия нов албум “Genesis”, като повечето песни бяха придружени от впечатляващи интрота, по време на които помещението притъмняваше и акцентът бе върху видеостената. Новите парчета звучат убийствено на живо, за това усещане допринесе и перфектната озвучителна система в клуба. За разлика от друг път Светла показа по-обрано поведение между песните, само два пъти благодари на феновете и ги понахъса. След “The Spell” гласовитата вокалистка представи колегите си на сцената, призова публиката да се приближи, което най-емоционалните изпълниха, окупирайки пространството пред сцената. Малко по-бавната “World That Doesn’t Fit” послужи за укротяване на темпото и демонстрация на гласовите възможности на Светла, които не са никак малки. А след нейния край певицата отново благодари на присъстващите и покани на сцената Никола Здравков, с когото бе изпълнена дуетната “Drowning”, в чийто оригинален запис пее небезизвестният Johnny Gioeli (HARDLINE, AXEL RUDI PELL). Първата песен от т.н. „стари“ бе “The Art Of War” от третия албум “Follow Me”, която тотално раздвижи и разпя публиката. Преди “Don’t Hesitate” специалните гости се оттеглиха под бурните аплодисменти на клуба и групата продължи като оригинална четворка. Следващите 4 песни оформиха окончателния вид на основната част от концерта – “Don’t Hesitate”, “One Time Thing”, “To Hell And Back” и “Am I Alive?”. Добре смазаната машина за забавления се постара и този път да достави удоволствие на верните си фенове, които навлизаха в купона все повече и повече.

“Am I Alive?” беляза края на основната музикална част. Последваха два поклона – единият от квартета, а другият – заедно със специалните гости, призовани да се качат на сцената, и снимка на фона на присъстващите. Публиката обаче не искаше да пуска музикантите да си ходят и те ѝ подариха още едно изпълнение – отново на “The Art Of War”. Това вече бе истинският финал. Преди да закрият шоуто Светлана поднесе традиционните благодарности към всички замесени в албума и събитието, последва нов поклон от всички на сцената и нова снимка на фона на клуба. След това музикантите се оттеглиха, за да се завърнат на щанда с артикули, където не отказаха автографи, снимки и кратки разговори с всички желаещи – нещо, което също е традиция при SEVI.

Снимка: Стелиян Николов

Концертът-промоция на новия албум на група SEVI бе събитие, което премина буквално на един дъх. Новата посока, в която върви групата, определено се хареса на феновете, които изпълниха Sofia Live Club за премиерата. Музикантите заслужават все по-големи успехи и признание най-вече заради усилената си работа и уважение към почитателите, които им желаем от сърце.

Сетлист:

  1. “Intro”
  2. “Ghosts”
  3. “Shattered”
  4. “Insane”
  5. “Dark Knight”
  6. “Unreality”
  7. “Genesis”
  8. “The Spell”
  9. “Hate You”
  10. “Higher Than The Stars”
  11. “World That Doesn’t Fit”
  12. “Drowning”
  13. “The Art Of War”
  14. “Don’t Hesitate”
  15. “One Time Thing”
  16. “To Hell And Back”
  17. “Am I Alive?”

Encore:

“The Art Of War”

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото