Alexi Laiho остава без името CHILDREN OF BODOM

children-of-bodomКакто вече знаете, финландските мелодет легенди CHILDREN OF BODOM обявиха датата 15-ти декември, 2019 г., като последна с настоящия състав. Концертът (който носи заглавието ”A Chapter Called Children Of Bodom”) ще се проведе в клуб The Black Box – най-големият в Хелсинки.

От групата казват:

С натежали сърца обявяваме, че 2019 г. ще е последната с настоящия състав на CHILDREN OF BODOM.

 

 

След почти 25 години с BODOM, хиляди концерти и 10 албума, е време Henkka, Janne и Jaskaда отстъпят и да променят посоката. Феновете и поддръжниците на групата във всеки град и всяка държава, където сме свирили, ще липсват и на тримата.

 

 

Последното ни шоу ще е на 15-ти декември в Helsinki Ice Hall. […] Alexi и Daniel имат и още новини относно плановетете си да продължат да правят музика за в бъдеще.

Отново благодарим за всичко!

 

След това съобщение стана ясно, че името CHILDREN OF BODOM принадлежи на AA & Sewira Consulting Oy, компанията, собственост на Raatikainen, Seppälä и Wirman. На 28 юни триото подаде заявление до Националния съвет за патенти и регистрация на Финландия, а впоследствие тяхното заявление бе предоставено за петгодишен период, започващ от 1 октомври. Това означава, че въпреки че Laiho възнамерява да продължи напред, няма да може да използва името Children Of Bodom без разрешението на Wirman, Raatikainen и Seppälä.

 

Alexi споделя, че името на групата може би трябва да бъде леко променено:
„Може би това може да е просто BODOM или името на една от нашите песни, но трябва да е име, което подсказва, че това е една и съща група“.

По повод слуховете, че вече има двама заместници Laiho допълва:

 „Разбира се, има малко тъга, тъй като ние сме група от много дълго време. Имахме повече добри моменти, отколкото лоши. От друга страна, също се чувствам облекчен. Аз съм доста развълнуван, че мога да свиря с новите момчета. Тръпката от  нов състав изглежда потушава тъгата. „

 

Групата е създадена през 1993 г. в Епоо, Финландия, бързо набира популярност и утвърждава името си на световната метъл сцена. Бандата има десет студийни албума зад гърба си, като последният от тях („Hexed“) излезе през март, 2019 г. CHILDREN OF BODOMса гостували три пъти в България – това лято на „Hills of Rock“в Пловдив, през 2013 г. в зала „Универсиада“ и през 2011 г., отново в София.

  1. #1 написан от vlady (преди 4 години)

    Да обжалва пред католикос Карекин II Нерсисян по установения ред. За съжаление Негово Светейшество е заринат с жалби и се чака дълго за разглеждане.

  2. #2 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 4 години)

    ….ГЛЕДАЛ СЪМ ГИ ТИЯ ПИЯНИЦИ В СОФИЯ….И ЗА КАКВО ПО АНГЕЛИТЕ ИМ БЕШЕ ДА РАЗТУРЯТ ТАЗИ ДОБРЕ СМАЗАНА МАШИНА….ДАЛИ НЯМА НАМЕСЕНА НЯКОЯ ЖЕНКА….ИЛИ ПЪК ВОДКАТА ВЪВ ФИНЛАНДИЯ СТАНА ТВЪРДЕ ЕВТИНА……Я МИ Я ПРАТЕТЕ В МИЛАТА МИ РОДИНА…И ВОДКАТА И СЪСЕЛКАТА….

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото