Новини от родната сцена:
С радост бихме искали да съобщим, че втория самостоятелен албум, Plan B, на Константин „phyX” Генчев (Ophan, Solo Artist), ще излезе на дигиталния пазар на 29.2.2024. Албумът излиза през новия български лейбъл Miracle of Bravery с ексклузивна глобална дистрибуция през Believe Music.
„Plan B“ разказва за това как се справяме с промените, които преживяваме, когато животът ни бива рязко избутан по неочаквани пътища; как надделяваме върху предизвикателствата, които животът ни поднася, и каква цена плащаме за усилията си да го направим. Музиката изобразява тези идеи в многопластов и динамичен обхват, вариращ от нежни цигулки и ефирни звуци до ръмжащи вокали и бързи рифове.
Подредбата на песните чертае курса на тези промени :
1) Recombination говори за разновидни елементи, чиято връзка ги прави по-силни;;
2) Disambiguation разказва за тяхното разпределение;
3) Invictus празнува триумфа, но оплаква самотата и цената, която трябва да платим;
4) Full Disclosure предлага ироничен и сладко-горчив поглед върху факта, че животът ни е в постоянен стадии на промяна и адаптация
Plan B включва и редица местни и регионални специални музикални гости. Иван Иванов (фронтмен на Velian) e водещия вокал на песента Invictus, където фолклорните гласове на Ася Пинчева и Айсел Карадъйъ внасят космическа дълбочина на звученето. Мултиталантливата Роксана Амаранди (цигулка и вокал на Румънската метал група E-An-Na) добавя щрайхове и текстура към композициите Recombination и Disambiguation, където и Александър Александров, познат на Българската метъл аудитория като фронтмен на групата Hectic оставя своя почерк върху китарните сола на първи две песни от албума.
Константин „phyX” Генчев е познат на местната сцена като аудио инженер и продуцент, и основната движеща сила зад Българската прогресив метъл група Ophan, които спечелиха приза на Wacken Metal Battle Bulgaria през 2018та година, след като участваха на Wacken Open Air. Известен като композитор, автори и мулти-инструменталист, Константин е и международно признат за един от най-талантливите барабанисти на Българската метъл сцена. Той е екслузивен артист на Полската компания за изработка на педали за барабани Czarcie Kopyto.
Екипът на Miracle of Bravery е много радостен да подкрепя PhyX в издаването и дистрибуцията на Plan B. „От много време търсим начин да подкрепяме дигиталното разпространите на огромния Български рок и метал талант, с който разполагаме,“ споделя лейбъл мениджъра Боян Бояджиев (Pinter). „От началото на нашата инициатива искахме да работим с музиканти които търсят да се развиват в глобален аспект и чиято музика и виждане за бизнеса съвпадат с нашите.
Последвайте линка за pre-save на албума Plan B – https://phyx.bfan.link/planb