Една вечер с INFECTED RAIN

Вечерта започна с нашенците Dumbfound. She-Hulk по принцип излиза в четвъртък, но този път излезе на сцената на Mixtape, а край нея бяха други герои стекли се от гримьорната, плажа и Хасково. (Моля, вижте галерията на Metal Hangar 18 за да добиете представа.) Момчетата са интересни за гледане и още по-приятни за слушане. Чувство за хумор, тежки и мелодични партии и абсолютно случайни конфети са само част от нещата, които предложиха на публиката. А говорейки за публиката, трябва да бъде отбелязано, че хора имаше. Подгряващи и локални актове рядко се радват на толкова посещаемост, а в този случай клубът беше по-пълен отколкото е бил на редица западни изпълнители. Имайки предвид колко много други събития имаше в същата вечер навсякъде из града, това говори достатъчно за напълно заслужените симпатии, които публиката има към Dumbfound.

Сетлист на Dumbfound от полу-доверен източник:
Ready
Combust
Connections
Crash Landing
Newt Song

Втори за вечерта и с огромна важност бяха Gwendydd. Ако четете това и не сте гледали вече групата на живо… защо не сте?! Силно се съмнявам да има друга българска група, която да е свирила и пътувала повече от Gwendydd тези години и това им личи. Свирят стегнато и изпипано от начало до край, а звукът им беше безупречен. С тежест и мощ представиха песни от двата си албума Human Nature (2020) и Censored (2022). Сетът им беше добре гарниран с интро, от което да те побият тръпки, хореография на точни моменти от сета и мелодично outro, с което благодариха на публиката и се снимаха с всички. И щом отново заговорихме за публика, тук е момента да вметна, че Mixtape се пълнеше прогресивно и ставаше ясно, че ако този концерт се беше провел в който и да е друг софийски клуб, щеше да е разпродаден много преди датата на събитието.

Сетлист на Gwendydd от напълно доверен източник:
Awakening (Intro)
Martyrdom
A Hypocrite In A Child’s Eyes
Spider
This Is A War
Human Nature
D.I.D.
Rape
Dreadful
Lapse of Humanity
Suicide
We Are The New Order
Suicide Acoustic (Outro)

Ако сметките са правилни това е шестото гостуване на Infected Rain в България, като повечето пъти обикаляха по няколко града. Този път бяха включили само София в турнето, с което представят последната си творба Ecdysis, излязла в началото на година под шапката на Napalm Records. В сета си бяха заложили предимно на последните три албума и на сцената цареше абсолютен заряд от енергия и професионализъм. Нямаше момент, в който да изпуснат вниманието на публиката и бяха подредили изпълнението си така, че настроението да градира с всяка изминала минута. Между песните вокалистката Lena показа завидни познания по български език, което още повече доказва връзката на групата с родината ни. Голям фактор за това, вероятно е и нашия Симеон Панов, който пътува многократно с тях и е главният виновник звука на групата да се подобри значително с годините. Това беше най-големият им самостоятелен изява по наши земи до този момент. След концерта музикантите останаха на мърч масата, където се снимаха и говориха с феновете си. А ние си пожелахме да ги гледаме отново скоро и имайки предвид добрата симбиоза, която Infected Rain имат с местната публика, това изглежда съвсем възможно.

Сетлист на Infected Rain:
Pendulum
Mold
Black Gold
Longing
The Earth Mantra
The Realm of Chaos
Postmortem Pt. 1
Passerby
Fighter
Orphan Soul

Fool the Gravity
Sweet, Sweet Lies

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото