Една вечер с EXPLOITED, PIRANHA, FLY THE FLAG, VAN COCK

Каквото и да напиша за EXPLOITED, ще бледнее на фона на показнòто, което изнесоха в дъждовната понеделнишка привечер в Борисовата Градина.

Нека започна отначало. По едно или друго стечение на обстоятелствата така и не успявах да ги видя на живо . . . до оня ден. Още като бледен варненски юноша в края на 80-те, едва прохождащ в Пънка, а в последствие и хардкора, отраснах с песните им, които едва достигаха до нас тогава. Покрай EXPLOITED, SEX PISTOLS, THE RAMONES и MISFITS оформих и мирогледа си, повлиял ни впоследствие и в АБОРТ, за които имах честта да свиря по онова време.

Но нека се върна в началото на концерта. Голямо БРАВО на организаторите от Wrong Bar, домакините от Арена София – всичко от озвучаване, саунд, кетъринг, сигурност и каквото се сетя беше на нужната висота.

VAN COCK и FLY THE FLAG поставиха началото със свежарски полъх и младежи ентусиазъм. В тях е бъдещето. PIRANHA нямат нужда от допълнително представяне! Сцепиха зверски, а Шута и компания раздвижиха яко тълпата и предизвикаха първия мощен мошпит.

Кулминацията на вечерта наближаваше и напрежението се усещаше във въздуха. Появата на червеният гребен на Wattie предизвика вулкан от овации и Колодрумът завря. Стегнати, безкомпромисни машини – това са моите 3 думи, с които накратко мога да ги опиша. Чухме някой от вечните класики като „Beat The Bastards“, „Fu*k The USA“, „Chaos In My Life“, „Fu*k The System“. Концертът вървеше към края си, когато Wattie и Шута поканиха 50 човека на сцената за групово изпълнение на „S*x And Violence“. Бях на първия ред и първосигнално ми идеше да скоча, но точно в този миг осъзнах, че е време да дадем път на младите, които да продължат мисията „Punk’s Not Dead“, с която и закриха участието си след няколко биса.

Въпреки здравословните си проблеми, Wattie беше машина, а аз лично му пожелах крепко здраве, обещавайки някой ден да гостува в Червеното ми магазинче за грамофонни плочи, където грее на графит от стената.

Автор: Красимир Делийски

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 10 месеца)

    Брутален концерт ще да е бил.Жалко,че го пропуснах…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото