Един басист разказва…

Основната цел на тези истории е да забавляват. Повечето от тях са лично преживени и може би съвсем малко украсени. Два месеца по-късно обаче реших да разширя рубриката и да каня приятели и познати басисти да разкажат нещо интересно от техния опит. Първият гост е Стефан Димитров – Цефа, давам му думата.

Здравейте, казвам се Стефан Димитров – Цефа от Кърджали, свиря на китара и бас. Бях част от Кокоша глава 1992-ра и 1993-та година, докато Петко Димитров беше в казарма. Записът на Бирен културист, който е в нета всъщност е изцяло мое дело и няма нищо общо със записите на Кокоша глава. Също така съм свирил на бас в Anamnasia, а сега си творя с гост музиканти.

Та за историята; случката е от 2013-та година в София. Тогава работех в Технополис, в Младост 4 и прибирайки се от работа гледам афиш, на който пише, че ще свирят Кокоша глава. Аз понеже познавам всички от групата и знам че Петко Димитров вече живее в Америка бях изумен, че ще има техен концерт. Реших да отида и да видя стари приятели, които ще свирят. Приближавам към паметника на Съветската армия и точно тогава обявяват Кокоша глава. На сцената се качва Мартин – барабаниста, след него излиза Боцмана – басист, ама от пеещите… и няма други. Аз съм си с раничката, взел съм си бирички и чакам. Гледам става някаква суматоха, после се появява Мъни от Светльо and the legends с китара и Боцмана обявява по микрофона:
– Ако има някой да свири на бас и да ни знае песните, моля да дойде на сцената, че ще ми е трудно да свиря и да пея.
Аз в първия момент направо дадох заето, но реших все пак да се покажа. Боцмана като ме видя полудя от кеф:
– Ааа Цефа, какво правиш тука?
– Абе Боц, дошъл съм да ви гледам, обаче как ще свирите без мен, бре?
– Аре качвай се хващай баса и да направим някакви песни.
Аз за последно бях свирил с Кокоша глава преди двайсетина години, но се качих, забихме няколко парцала, после се оказа, че и на китара трябва да свиря, но се получи якия купон. А после разбрах, че Петко в Америка се ядосал, че сме свирили с името Кокоша глава и забранил да се ползва. Та после направих и трибют групата Децата с увреден слух, да можем да свирим песните на Кокоша глава.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото