Детайли за предстоящия албум на VULTURE INDUSTRIES

Възприемайки звук, който някога е описан от фен като: „Ето как щеше да звучи Nick Cave, ако правеше метъл“, VULTURE INDUSTRIES отдавна са се утвърдили като нещо уникално, но необичайно познато и странно разпознаваемо.

С предстоящото издаване на „Ghosts from the Past“, петият дългосвирещ албум на групата, Dark Essence Records представят песен от албума, заедно със съпътстващо видео. „New Lords of Light“ е заснето и монтирано от Jarle Hovda Moe с видео представено от Carnival of Souls, можете да го видите по-долу.

Като се има предвид, че „Ghosts from the Past“ е написан във време, когато групата претърпява значителни промени в личния си живот, както и промените, предизвикани от пандемията, написването на албума неизбежно е отнело повече от нормалното. Докато се чувства изгубен и се бори да намери посока, комбинираният процес на писане и производство се оказва най-дългият досега за VULTURE INDUSTRIES.

Крайният резултат обаче е най-силният албум на VULTURE INDUSTRIES досега, защото „Ghosts from the Past“ представя това, което по същество е част от тяхната душа. Той успява да отрази всичко, което се случва около тях, и отразява страха от един свят, който излиза извън контрол, и чувството за безсилие пред лицето на световен ред, който се разпада. Само за да бъдат заменени от стари идеи, наложени от автократични военачалници без друга цел освен собствената си власт и наследство.

Въпреки че запазват уникалния си звук, „Ghosts from the Past“ бележи нова посока за VULTURE INDUSTRIES, която клони към по-тъмната страна на хард рока. Използване на широк спектър от влияния; от потънали в прах спагети уестърни, акомпанирани от Ennio Morricone, покрай монохромната меланхолия на апокалиптичния пост-пънк, през дълбоки долини и стръмни хълмове, обвити в прогресиращ мрак, и Nordic Noir, който търси да разреши необяснимото убийство на истината.

Записан в Conclave & Earshot Studios „Ghosts from the Past“ е продуциран от групата и мастериран от Tony Lindgren в Fascination Street. С обложката на албума от Kim Holm и обложки на синглите от Costin Chioreanu, трак листът е както следва:

1. New Lords of Light
2. Saturn Devouring His Young
3. This Hell is Mine
4. Deeper
5. Right Here in the Dark
6. A Strangers Curse
7. Tyrants Weep Alone

„Ghosts from the Past“ ще бъде издаден на 16 юни в CD, дигитален и винилов формат и вече е достъпен за предварителна поръчка от следните адреси:

https://vultureindustries.bandcamp.com/album/ghosts-from-the-past
https://darkessencerecords.no/kar255-vulture-industries-ghosts-from-the-past/

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото