Най-сетне! След цели осем дълги години мълчание, шведската прогресив рок формация A.C.T ще издаде своя нов албум, носещ името Circus Pandemonium, на 5-ти март, 2014 г. чрез ACTWORLD. Това ще е петото студийно издание на групата, явяващо се последовател на появилия се през 2006 г. албум Silence. Вече са ясни имената на включените петнадесет композиции, както и обложката на албума (вж. по-долу).

Самата група описва новото си творение като „бомбастично, красиво и много повече от всичко това, което до момента е представяла“. Събитията, случващи се в албума, са съсредоточени в един цирк от началото на 20-ти век. Главните персонажи са зловещият звероукротител, който може да разговаря с животните, клоунът, който има проблеми с алкохола, откаченият танцьор, мечтаещ за по-добър живот … За да предадат още по-добре атмосферата и внушенията на албума, A.C.T си сътрудничат и с карикатурист, който изготвя цялостното художествено оформление на изданието.

Съдържанието на Circus Pandemonium:

1. Intro
2. The End
3. Everything’s Falling
4. Manager’s Wish
5. A Truly Gifted Man
6. Presentation
7. Look At The Freak
8. Argument
9. Confrontation
10. A Mother’s Love
11. The Funniest Man Alive
12. Scared (Japanese bonus track)
13. A Failed Escape Attempt
14. Lady In White
15. Freak Of Nature

A.C.T е основана през далечната 1994 г., но може да се каже, че едва през 2001 г. окончателно се превръща в това, което е днес. Стилът й е еклектичен, смесица от мелодичен прогресив рок и поп елементи, търпящ множество влияния от класически изпълнители като Queen, Saga, Supertramp, Rush, Dream Theater, ELO … В състава на групата влизат музикантите: Jerry Sahlin (клавири), Ola Andersson (китари), Herman Saming (вокали), Peter Asp (бас китара) и Thomas Lejon (барабани). До момента има издадени четири албума: Today’s Report (1999), Imaginary Friends (2001), Last Epic (2003) и Silence (2006).

Още информация за A.C.T – на тяхната фейсбук страница