WOLFSBANE ще преиздадат дебютния си албум

След многократни молби от страна на феновете, британската хеви метъл група WOLFSBANE ще презапише дебютния си албум “Live Fast, Die Fast”, като новата версия ще носи заглавието „Live Forever“.


Китаристът и продуцент на групата, Джес Едуардс коментира: „Вие питате, ние се вслушваме. Никой от нас не знае колко дълго ще бъде тук на тази планета, особено аз, затова го почувствах, като правилното време за презаписване на албума по начина, който първоначално бе предвиден. Ще бъде брутално!

Оригиналните записи са отдавна изгубени.“ – коментира певецът Блейз Бейли. „Чудесно е да можеш да се върнеш към атмосферата, която създават тези песни и да използваш уменията, които вече си натрупал. Това е едно от най-вълнуващите неща, които сме правили и не очаквахме да бъде толкова забавно“.

Басистът Джеф Хейтли обобщи нещата така: „ Хората го искаха от години, но ние винаги отказвахме. След което осъзнахме, че продължаваме да изпълняваме повечето песни на живо и звученето им се промени през годините. 35-ет годишнината от първия ни албум изглежда, като добър вариант да го направим, по нашия начин. Същото, но различно. Различно, но същото. “ – завърши той.

Групата WOLFSBANE се сформира през 1984 г. и е активна до 1994 г., като отново се събира през 2010 г. Имат пет издадени студийни албума, като последният е от 2022 г. Имат три албума на живо и две компилации.

Шестият им студиен албум предстои да излезе в края на тази година.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото