Ексклузивно интервю с Christofer Barkensjö (THE RESISTANCE, LIK) относно проваления концерт

 Решихме да се свържем с THE RESISTANCE, за да ги поразпитаме за някои неща, едно от които е проваленият им концерт у нас по покана на Katrin Music, чието изявление може да прочетете тук. На въпросите ни отговори барабаниста на групата – Christofer Barkensjö.

Здравейте, как сте? Как са нещата около THE RESISTANCE?
Christofer BarkensjöЗдрасти! Супер сме. Нещата в лагера на групата са добре.

Какво е уникалното във вашата група?
Christofer BarkensjöНищо, всъщност. Ние просто свирим музика, която харесваме, и смятам, че го правим доста добре. Особено на живо.

По-рано тази година излезе новия ви албум. Какво различава “Torture Tactics“ от останалите ви неща?
Christofer BarkensjöВсъщност е EP с презаписани стари песни. Единственото по-специално нещо е, че звукът е по-като този в първото ни EP “Rise From Treason“. Смятам, че този здрав звук ни подхожда повече.

Какво ви вдъхновява да правите това, с което се занимавате в момента?
Christofer BarkensjöВечната любов към музиката.

Какво смятате за днешната промоутърска индустрия?
Christofer BarkensjöПо принцип всичко е перфектно. Но понякога се забъркваш с някои аматьори. И това никога не завършва добре.

Да си поговорим за изминалите събития с българския промоутър Katrin Music. Каква е вашата позиция?
Christofer BarkensjöДа речем, че изявлението ни във Facebook е доста мило в сравнение с начина, по който се отнасяха с нас. Наистина се надявам, че никога повече няма да могат да мамят други групи. Никога не съм бил лъган толкова много. И изглеждаше, че те си нямат ни най-малка идея какво правеха.

Казват на всички, Chris Barkensjöче са запазили самолетните ви билети, но китариста ви не е можел да лети, защото е работил в петъка преди концерта. Това истина ли е?
Christofer BarkensjöТова също е лъжа. Според договора, трябваше да ни изпратят билетите седмица преди концерта, иначе щяхме да смятаме, че шоуто е отменено. Писах им няколко пъти, питайки какво се случва с билетите, но в продължение на седмица те казваха, че ще пристигнат. Не дойдоха никакви билети. Бяхме доста търпеливи с тях. Daniel трябваше да работи в петък и нямаше как да чака до последния момент, за да разбере кога ще летим. Затова той просто каза, че ако ще идваме, това трябва да се случи в петък вечер. Katrin Music казаха, че няма проблем. Но билети все още нямаше. Не може да работиш с такъв тип хора. Мога да продължа да ви говоря, но не бяхме ние тези, които отмениха шоуто.

Смятате ли, че Katrin Music са виновни за слабите продажби?
Christofer BarkensjöНе знам? Ние правим това, което можем, за да промотираме своите концерти. Не знам нищо за българската метъл сцена. Всичко, което мога да кажа е, че бяхме доста развълнувани и нямахме търпение да свирим в София.

Казвате, че продължително са ви лъгали. Разкажете ни повече за това.
Christofer BarkensjöКакто ви казах за билетите. Друга клауза от договора беше, че трябваше да ни платят месец преди концерта. Винаги процедираме така с промоутъри, с които не сме работили преди. Не можехме да изпратим фактура, тъй като те няма VAT номер. Затова се разбрахме, че ще ги изпратят на личен акаунт. Но нищо не се случи. Те обвиниха техния спонсор Metaxa. И няколко пъти казаха, че са изпратили парите. Нищо! Лъжите се трупаха. И вчера (четвъртък) ни помолиха да преместим концерта за 21-ви ноември. Как, по дяволите, може да искаш такова нещо, когато постоянно лъжеш някой в продължение на месец, или по-скоро от самото начало? Те не са сериозни.

Планирате ли да свирите в България някой ден? Този път, с различен промоутър?
Christofer BarkensjöМоже би? Зависи.

Зависи от какво?
Christofer BarkensjöЗависи дали промоутърът е сериозен. В момента се съмнявам, че това ще стане.

Най-хубавото и най-лошото нещо относно концертите?
Christofer BarkensjöСвиренето на живо. Това, че си далеч от семейството си.

Какво представляват концертите на THE RESISTANCE? Музикално и визуално.
Christofer BarkensjöДоброто старо куфеене, с огромни дози енергия.

По какъв начин музиката ви въздейства на света около вас?
Christofer BarkensjöНадявам се, че носи хубаво настроение на хората. И ги кара да се усмихнат.

Най-голямата пречка за бандите в днешно време?
Christofer BarkensjöОнлайн пиратството.

Благодаря за възможността! Надявам се някой ден да се видим в България. До тогава!
Christofer BarkensjöПоздрави!

  1. #1 написан от Непрост (преди 8 години)

    За 2 дни прочетох повече статии за тия нещастници, отколкото са продадените им билети. Тъпи промоутъри, тъпа група…най-жалкото оправдание за дет метъл, което съм чувал.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото