PHOENIX на живо в сърцето на София

phoenix band
През 1985г. Sinners са принудени да приемат името PHOENIX. С ново име, сякаш възродено от пепелта, започва и тяхното приключение, a на 10 юни тази година от сцената на клуб „Три уши“ те се отправиха заедно с публиката по своя път към върха.

Групата представи микс от нови и по-стари песни, откривайки вечерта с „Феникс“ като доказателство, че за музиката няма време и граници. С Тодор Адамски на соло китарата, Калин Тошков на баса, Никола Данбашев на ударните, Ралица Георгиева „Ралфи“ на клавир/вокали и силните вокали на Емануил Томов, PHOENIX ни потопиха в своята музикална история.

Разказаха ни я с думи и с музика. Въпреки че една от песните да се казваше „Аз пея фалшиво“, нито за момент от сцената не чухме фалшив тон. Също така момчетата изпълниха своята силна и въздействаща песен – „Към върха“, последвана веднага от „AIDS”, която е избрана да представлява първото издание на Анти СПИН кампания у нас. Песента е силна и емоционална, скрила в себе си важни човешки послания. Чухме още и страхотни песни като „Ден след ден“, „Дете на реалността“ и „Черна вода“, а една особено приятна изненада за мен се оказа и включването на Ралица Георгиева „Ралфи“ с вокали в едно от изпълненията. Обикновено съм привърженик на епичното звучене, което създават присъствието на силните мъжки вокали, подкрепени от мелодичен женски глас и затова изненадата беше наистина много приятна. Искрено се надявам в новите проекти на групата да има още такива комбинации, защото поне на мен много ми хареса как се получи.

За финал на изпълнението им остана “Пътника“, която е и моят личен фаворит – силна и придаваща едно много специфично усещане за безкрай. Хареса ми и мястото, където се е зародила идеята за песента, устието на река Велека, което на мига се нареди сред желаните ми дестинации.

Изобщо “PHOENIX” звучат наистина страхотно. Хареса ми музиката, силните и стабилни вокали и ми се ще следващия път да видя и контакт с публиката, който ми липсваше сега за да мога да заявя, че всичко, което съм чула и видяла, е било наистина перфектно. Моят съвет е, ако видите някъде, че тези момчета ще имат участие, да отидете и да дадете шанс на музиката, която творят, защото звученето е наистина на ниво и смятам, че биха се харесали на много от вас.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото