Jinjer & Dash The Effort

5 март- столичният клуб Live&Loud- SOLD OUT

Взривоопасна, музикална експресия.
Не се препоръчва за лица под 18 години.

Обикновено умея да изпадам в емоционални излияния в своите репортажи, но истината е, че за този концерт ми е много трудно да събера думите си. Нали знаете, понякога твърде дълго чакате определен концерт и той не просто оправдава очакванията ви, а дори е по- силен като усещане от това, което сте си представяли. И преди да ме обвините, че повече говоря, а нищо не казвам,  ще се постарая за този си репортаж да съм по-кратка.

Групите- Добре познати. Клубът- втори дом.

През последната една година посетих много концерти в Live&Loud и освен, че мястото е наистина удобно, сцената и разположението вътре са ми много приятни, най-вече че където и да се намирам в клуба винаги имам добра видимост към сцената. Концертът беше напълно разпродаден в деня на събитието, така че това би трябвало да говори само по себе си за интереса към него.

За тазгодишния съпорт бяха избрани момчетата от Dash The Effort, които съвсем скоро се завърнаха от своята пауза след участието им на Wacken. Промените винаги са нещо позитивно и в техния нов състав това е повече от видимо. Съвсем скоро беше първото им участие, на софийския фестивал Valentine`s Massacre и усещането беше сякаш въобще не са имали пауза и  не са претърпeли промени в групата. Мотивирани и стегнати, най-вече в стила и вида, който винаги са били. За мен те бяха най-подходящият съпорт, който да подгрее публиката преди машините от Украйна. Представиха ни три нови песни, които съвсем обещаващо заявяват за много силен предстоящ албум. Песните са много различни и същевременно съдържат нотката Dash, в тях има надграждане и израстване на това, което вече са били. Социална тематика, най- вече свързана с личностното отваряне на съзнанието и приемането на реалността от по-различен ъгъл. Субективни, така че всеки от нас да свърже със себе си и да извлече своя смисъл и емоция. Зарядът, с който излязоха на сцената, много бързо запълни клуба и енергията им бързо прикова вниманието на хората. Те са от групите, които щом излязат на сцената приемат някакъв специален образ, който сценично ги откроява от всяка друга банда. Пълният сет лист на групата може да видите тук:

Intro
Dead so long ago
Demons among us
A fools revelation
Redemption
Once its over
Catharsis Aftermath
From Somewhere

С две думи. Поведение на сцената, устойчивост като музика и силно изразителни текстове и емоции. Dash са космически заряд, който много бързо те улавя в примка и те въвежда в нова галактика.

И като говорим за Космос е време да се пренесем в следващото космично измерение, да заговорим астрономично или поне да опитаме от вкуса на една друга Вселена. Това са Jinjer, група, която започнах да чакам още секунди след последното им гостуване у нас. Изключителни музиканти с много добре изпипано поведение на сцената. Технични, разчупени и емоционални в същото време, музиката им преминава през различни лирични и по тежки мотиви, загражда те в един различен кръг и като цяло те оставя в едно еуфорично състояние. Татяна е наистина огън жена в пълния смисъл на думата. Пее повече от страхотно и изпълнява с висок професионализъм както чистите си вокали, така и скрийм вокалите, които съвсем не оставаха по-назад. При повече изпълнители нещата са или-или. Много рядко може да чуем добри скрийм и добри чисти вокали, при нея наистина всичко е на ниво. В групата тя пише своите текстове към музиката им, така че на сцената наистина се усещаше чувството, което е вложила във всяка една дума. За един изпълнител това е много емоционален момент, в който споделя себе си с хората, и начинът, по който целият клуб се вдигна и взриви, им достави допълнително удоволствие.

Световната сцена е подиум, който заслужават и тепърва ще си извоюват още по-уверено. Еуфория и динамичност. Забавление, преди всичко те умело се и забавляваха с нас.  Изпълниха всички любими песни, от по-старите до най-новите им сингли, последният им албум. Целият списък ви споделям тук:

Just Another
Outlander
Sit Stay All Over
No Hoard of Value
Words of Wisdom
Captain Clock
Who`s Gonna be the One
Scissors
Until the End
I Speak Astronomy
Cloud Factory
So i wish to receive
I want it i`ll get it

Незабравима вечер, която приключи бързо на един дъх разстояние между бандите. Преминахме в афтър парти с тях и продължихме забавлението на по питие, снимки и разговори. Снимката не е авторска, дело е на Metal in Bg.

17203186_10158307760355322_2441734378156796491_n

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото