XENTRIX – „Bury The Pain“ (2019)

xentrix 2019 - buryБританските трашъри XENTRIX може би са забравени от мнозина, но тези, които ги помнят, знаят колко здрава група бяха през 90-те. И, въпреки годините на тотално бездействие от тяхна страна, дойде моментът вдъхновението да осени музикантите и в наши дни. Двадесет и три години след последното им студийно творение, почитателите на класическия английски траш могат да бъдат доволни – „Bury The Pain“ излиза на бял свят чрез Listenable Records.

От оригиналния състав на бандата са останали само двама, но това не пречи на квартетът да запише един достоен наследник на предишните четири албума.

Десетте парчета в „Bury The Pain“ носят твърда басова линия, вокали, които старателно се опитват да наподобят старите партии на Chris Astley, и композиционната структура на бандата от далечните вече деветдесет. Темпото и ритъмът са запазени и, което и парче да чуем, оставаме с впечатлението, че момчетата са се постарали да звучат максимално олдскуул, вплитайки съвременни музикални похвати. Мощните барабанни атаки допълват баса и не оставят съмнение, че ритъм секцията е записана така, че да прегазва всичко по пътя си.

Като цяло няма да обръщам внимание поотделно на всяка композиция, но бързотемповите моменти определено преобладават, разнообразявани с технични пасажи или цели песни като по-бавната и успокояваща „The Truth Lies Behind“. Нататък всичко е подчинено на типичния за XENTRIX риф, който неслучайно е водещ в цялата тава.
Албумът е достоен наследник на цялостното творчество на четворката и може спокойно да влезе в собствения им пантеон, наред с другите. Задължителен за преслушване от всеки един закоравял почитател на британския траш.

Рейтинг: 9/10

  1. #1 написан от Stross (преди 1 година)

    Разочароваме този албум. Прекалено големи очаквания имах може би за това. Нищо общо с разнообразните и намахани „Shattered Existence“ 88 и „For Whose Advantage?“ 90. Скоро ще бъде забравен този албум.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото