WOLFHEART се присъединяват към SOFIA METAL FEST 2016

wolfheart-smfWOLFHEART на Tuomas Saukkonen ще гостуват за първи път у нас, като част от селекцията на SOFIA METAL FEST 2016. Специалното им участие ще е на 9 април.

Tuomas Saukkonen е човек отдаден на музиката от най-ранната си възраст. Меломаните и феновете на по-тежките стилове го познават като финландски композитор, мулти-инструменталист, поет, певец и продуцент. Във всичките си музикални проекти и групи той изпълнява и свири ако не всички, то поне на повечето от използваните инструменти. Също така е доста плодотворен в реализацията на албуми на определени интервали от време.

WOLFHEART се ражда през 1997 година като солов проект на Tuomas. В началото на 2013 година той решава да се раздели с всичките си активни групи – BEFORE THE DAWN, THE FINAL HARVEST, BLACK SUN AEON, ROUTASIELU и DAWN OF SOLACE, за да се концентрира върху развитието на соловият си проект в нова група. От края на юни 2014 година WOLFHEART се превръща в група с постоянни членове.

Кратката дискография на WOLFHEART изглежда по този начин: LP Cold Breath (1999), EP The Hunt (2013), LP Winterborn (2013), LP Shadow World (2015), EP Fire and Ice (2015).

Както знаете SOFIA METAL FEST 2016 ще се състои на 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“. Събитието е от типа „фестивал на закрито“(Indoor fest), което ще позволи на феновете да се насладят на концертите и шоу програмите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване без значение от времето на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото на провеждане освен разнородни и разностилови групи събитието ще предложи и възможности нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито – например открито барбекю, джаги, места за отдих и др. Организатор на събитието – BGTSC.

KREATOR, POWERWOLF, PARADISE LOST, FINNTROLL, TIAMAT, BATTLE BEAST, EVIL INVADERS и DIRTY SHIRT са останалите обявени участници. Много скоро предстои обявяването на “kick off day”, както и информация за участниците и провеждането му.

Билетите се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния.

Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили, Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

След като билетите стартираха на цени от 50 до 100 лева в момента и до 31 март включително цената на им ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети!

Предстои обявяването и оповестяването на допълнителна информация.

sofia-metal-fest-2016

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото