WOJCZECH и ATTACK OF THE MAD AXEMAN в София на 31.03

Двете немски грайндкор мелници, Wojczech и Attack of the Mad Axeman, се завихрят заедно и запретват ръкави заедно в едно опостушително турне из Европа, което няма да пожали и София.

Тези от вас, които за пръв път чуват групите – осемнайста година подред, с над петстотин концерта зад себе си, Wojczech продължават все така усилено да рушат национални бариери на шир и длъж, в цели три континента. Текстовете им са на немски, на типична тематика за кръст/грайнд средите – от кинистични и мизантропски погледи върху смисъла на живота до стриктните им социални и политически виждания към случващото се през годините.
Когато човеците изсичат гората, представляваща естествен хабитат за всевъзможните животинки, единственият естествен изход за малките обитатели е бунта, а пътя по който са поели изглежда твърде първичен и несъвместим за човешкият слух. Това е кратката история на междувидовото явление, наречено Attack of the Mad Axeman, състоящо се от охлюв зад барабаните, пчеличка на баса, костенурка на вокалите, а след като миещата им мечка ги напуска – катеричка на китарата. Въпреки природните трудности, успяват да се сработят отлично и различията помежду им въобще не пречат.

 

Толкова за чужденците, но все още не сме свършили. В подкрепа ще се присъединят три местни банди – RazgruhaNelepa Brena и Lapsus Linguae. За Razgruha няма какво толкова да се каже, определено успяха да изградят стегнат и безкомпромисен звук за отрицателно време, което успешно ги внедри в сцената. Nelepa Brena – името не говори ли достатъчно само по себе си? Навежда ни на мисълта за банди като Charles Bronson, но с други думи – социална музика с капка хумор. Или пък хумористична музика с капка социално вълнение? Каквото и да е, това е втори концерт за момчетата, които на първият си концерт успяха дори да подранят и създадоха пълен хаос около това къде ще се свири, поради което много хора ги изпуснаха. Припомняме, че те наскоро пуснаха и свободно в интернет сплит-албум с приятели им от Razgruha. В предвид останалите участници, на сцената ще се качат и обичайните заподозрени от Lapsus Linguae.

 

Ако сте фенове на Nasum и Agathocles, а подобните мероприятия ви се струват рядкост, замислете се защо е така. Междувременно не забравяйте, че ракията е прът в колелото на капитализма и осем лева не са толкова много за пет групи, две от които са чуждестранни. Гарантираме, че всичко се прави без абсолютно никакъв профит и ви чакаме, а дотогава – grind is protest, keep mincing.

 

Информация за концерта:
групи: Wojczech / Attack of the Mad Axeman / Razgruha / Nelepa Brena / Lapsus Linguae
клуб: Grindhouse (бул. Цариградско шосе 73, гр. София)
дата: 31.03.2013
начало: 19:30 ч.
вход: 8 лв.
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото