We are going to Мъглиж 2016

GoingtoMaglizh-Banner-700x380Макар и за много от нас зенитът на фестивалното лято да се изчерпва със „Sea of black”, „Summer chaos festival” и “Етрополе Мога фест“(всичките през август), сезонът крие в себе си още едно събитие, което заслужава своето внимание.

Става въпрос за четвъртото издание на „We are going to Мъглиж“. И тази година фестивалът ще се проведе в началото на септември. Мястото както и през изминалите пъти остава местността Равня, Мъглиж (информация може да се намери в сайта на фестивала по-долу), а точните дати са трети-четвърти (събота и неделя) като за всеки един от фестивалните дни броят на предвидените банди е по пет. Най-известните имена, които ще завладеят подножието на Стара Планина в първите дни на следващия месец, са фолк-кор феномените „Khanъ“; Музикалните ветерани от ”Yuvigi”- безспорно едно от най-известните имена в българския Прогресив от години насам; “Lieveil”, варненската банда, чиято заслужена победа на второто издание на „WOA Metal Battle Bulgaria“ по-рано това лято й осигури участие на най-популярния метъл фестивал – „Wacken Open Air“ и лудите глави от „I.R.B. 69”- хората, заслужаващи благодарност и признателност за създаването на „We are going to Мъглиж“.

 

Интересно е да припомним, че през кратката си история амбициозният фестивал събира на едно място доста от най-известните имена на българската сцена. Банди като „МЛЪК!“, „SEVI” и “Odd Crew” са само част от попълненията в миналите издания на “We are going to Мъглиж“. Гости от чужбина също не липсват в лицето на Placid Revival през 2014-та и сръбските ни съседи „Fluid Underground“ от миналата година.

 

Листата с изпълнители на фестивала далеч не се изчерпва с горе-споменатите. Line up-а на „We are going to Мъглиж“ е обагрен с присъствието на “Bloodrush”, “Full circle” и “As orchids wither”. Трите банди са едни от най-перспективните в родния ъндърграунд. От „Bloodrush“ можем да очакваме силна stoner-groove атмосфера . Момчетата от Добрич издават “No man’s land” (своят първи албум) в последните месеци на миналата година. Професионалната обработка и звучене на парчетата генерират големи надежди в бъдещото развитие на бандата. За “Full circle” може да се говори много, но е достатъчно да се чуе и малко от китарните рифове и вокалните партии, за да се разбере за какво иде реч. Кръгът от хора, циркулиращ в софийската банда, вече има зад себе си доста посещения из столичните рок клубове, включително победа на „Jagermeister – Kavarna Battle of the bands“. Те определят звученето си като смесица от модерен рок и алтернативен метъл. Седмото попълнение на „We are going to Мъглиж“ са „As orchids wither”. Кораджиите от „Майнатаун“ ще са едно от най-тежките попълнения на тазгодишния фестивал.

 

За да попълним списъка с участници на четвърто издание „We are going to Мъглиж“ е нужно да изброим и последните три попълнения за феста. От тях можем да очакваме прогресив рок саунд в лицето на Chaplin’s dream. Групата е основана през 2014 година в Шумен. Техни по-известни парчета са Friday song и Dream sequence.
Също и Jimmy’s Band. Засега не е ясно какво ни готвят момчетата от Пловдив на тазгодишния фест, но от ноември тази година те започват своята обиколка из страната с трибют на Джими Хендрикс за неговата седемдесет и втора годишнина. Последни по ред, но не и по важност се нареждат Abysmatic. В музиката им е преплетена доста електроника и DJ екипировка, което характеризира стила им като Electronic и Industrial. Макар и с по-нестандартно звучене за очакваното от феста, е интересно да се спомене, че Abysmatic са част от „We are going to Мъглиж“ за трета поредна година. Явно творчеството им се котира добре сред посетителите.

 

Освен всичко до сега към фестивала се добавят безплатния му вход и голямото количество бира и храна, които са осигурени от организаторите и техните спонсори. “I.R.B.69” както и останалата част от екипа на “We are going to Мъглиж“ очакват своите гости от цялата страна на трети и четвърти септември.

 

Facebook страница на събитието.

 

Официален сайт на “We are going to Мъглиж

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото