ENEPSIGOS – новата мистерия на норвежкия блек метъл

enepsigos

Никой (все още) не знае кой норвежки вокалист стои зад най-обсъжданата нова блек метъл банда, появила се през последната година. Едно е сигурно, той има тайнствената дарба да събере талантливи музиканти от добре познати групи и да им даде стимул да създадат нови проекти. Проекти, които са дали възможност на отделните музиканти да донесат и споделят опита и различията си заедно, за да формират групи, които, управлявайки същите тези индивидуалности са коренно различни една от друга. Освен това сред наситения пазар, това са групи, които лейбълите грабват почти веднага.

Тази мистична фигура вече е реализирала албуми с Nordjevel и Svartelder чрез Osmose Productions и Dusktone. Албуми, които бяха високо оценени от критиката. С Doedsvangr в момента обмисля различни оферти за запис. Най-новият му проект ENEPSIGOS е привлякъл интереса на лейбълите само чрез мощта на два сурови демо трака и групата подписа договор с френския лейбъл Drakkar Productions за издаването на дебютния си албум (който между другото се записва в момента във Velvet Recording, в Spydeberg, Норвегия, заедно с продуцента Christer Krogh).

След като се отказва от сценичното име Doedsadmiral в полза на V.I.T.H.R за работата си с ENEPSIGOS, мистериозният вокалист събира таланта на сънародника си Straff, бивш китарист на Sarkom и италианския барабанист Thorns, известен с работата си в групи като Blut Aus Nord, Deathrow, Fides Inversa, Frostmoon Eclipse и Darvaza, и още много други. Заедно те създават мрачна и брутална група, с корени впити в ранните блек метъл традиции. Защото е лесно да се говори за това как ще звучи една група, но в действителност е важно за феновете да формират своя идея за звученето на една група, без да са чули все още нищо от нея.

ENEPSIGOS предлагат суров студиен микс на заглавната песен от предстоящия им албум „Plague Of Plagues“, която можете да чуете по-долу. Надяваме се на повече новини скоро.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото