nidingrcover

Норвежката група NIDINGR, която е основана от Teloch (The True Mayhem) ще издаде новия си албум „The High Heat Licks Against Heaven“ на 10 февруари 2017 г. чрез Season of Mist.

Teloch споделя следното по повод новия албум:

„За NIDINGR създаването на нов албум е много интимна и честна работа, която има своята цена за всички, които участват. Длъжни сме да бъдем верни на идеята и да я реализираме. Не си губим времето напразно.

Както обикновено в този албум NIDINGR ще експериментира с нови елементи. Целта беше да направим музиката по-проста, като не принасяме в жертва качеството и да съхраним тези елементи, с които е прославен NIDINGR, което само по себе си не е лесно.

‘The High Heat Licks Against Heaven’ е много по-суров и праволинеен албум с фокус върху главозамайващата скорост и тежест, които го правят още по-екстремен. Седемструнната китара, както и преди съставлява важна част от саунда на NIDINGR, както е от първия албум от 2005. И както винаги новият албум е най-добрият в дискографията на NIDINGR към днешна дата.“

Вокалистът Cpt. Estrella Grasa добавя:

„В „The High Heat Licks Against Heaven“ подхващахме ритъма от 2010г, когато “Wolf-father” прекърши врата на норвежкия блек метъл. С текстовете, взети от старите норвежки митове и адската музика на Teloch, „The High Heat Licks Against Heaven“ установява нови стандарти в това, което е възможно да съществува в рамките на жанра.“

Трак лист:
1. Hangaguð
2. Surtr
3. The Ballad of Hamther
4. On Dead Body Shore
5. Gleipnir
6. Sol Taker
7. Ash Yggdrasil
8. Valkyries Assemble
9. Heimdalargaldr
10. Naglfar Is Loosed

Обложката е дело на френския артист Valnoir Artfield Lautrec.