Време и за второто издание на фестивала BORO FEST

BoroFest_19_Online_PosterВреме и за второто издание на фестивала BORO FEST в памет на Борис „Боро Бродник“ Николов, вокалът на UPYR и MELEKH, което ще се състои на 2.11, събота, в малката зала на столичния клуб “Mixtape 5”.

Две болезнени години изминаха от залеза на една от най-ярките звезди в българския музикален ъндърграунд небосклон. Нашият начин да се борим със загубата му е да се съберем, за да послушаме малко тежка музика и да се опитаме да помогнем на нуждаещите се.

Както и първия BORO FEST, тук отново сме избрали благотворителна кауза, за която ще отидат всички събрани средства от концерта. Тази година приходите ще отидат за НПО „Операция Плюшено Мече“ и Скритите таланти на България.
Сдружение „Операция Плюшено Мече“ вече 12 години ръководи най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи, лишени от родителска грижа, в риск, от социално слаби семейства, с увреждания.

Преди три години организацията даде старт на целогодишната Менторска програма „Скритите таланти на България„, за да даде шанс за едно по-светло бъдеще на талантливи деца и младежи, лишени от родителска грижа и в риск, чрез достъп до образование и професионална реализация.

Всяка година „Скритите таланти на България“ предоставя достъп до: частни уроци, индивидуална работа с обучен ментор, участие в конкурси, състезания, семинари, работилници, лагери, нужните материали, подготовка за кандидатстване във ВУЗ или намиране на стаж или работа на определен брой деца и младежи от цялата страна.

Тежката музика за BORO FEST 2019 ще бъде подсигурена от PIRANHA FTW, Expectations, This Burning Day и Brodnik. Всяка една от групите е имала тясна връзка с Боро Бродник и затова те са избрани да ни напомнят за него чрез живото си изпълнение. Тази година вече ще свирят и самите Brodnik, които успяха да превъзмогнат болката и се въздигнаха от пепелището на UPYR, заедно с членове на Trysth, за да продължат да създават бавна, мрачна и емоционална музика.

Артът за BORO FEST 2019 е дело на Гален Желязков от Kovlen Studio. Концертът ще се състои в малката зала на “Mixtape 5” на 2.11. Вратите са планирани да отворят в 18:00, начало – 19:00. Входът е 10 лв.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото