VOMITORY за пръв път в София

Легендарната шведска дет метъл група VOMITORY с първи концерт в София на 2 март 2023г.!
С удоволствие обявяваме, че една от водещите банди в шведска дет метъл сцена VOMITORY идва за първия си изобщо концерт в България по покана на EventEase!

Едва ли е необходимо за познавачите на стила да бъде напомняно, но все пак, за протокола: екстремната сцена на Швеция е сред водещите в световен мащаб. А Vomitory са една от отличаващите се с особена бруталност и придобит с времето култов сатут банди от това котило.
След като на българска земя през годините имахме удоволствието да гледаме на живо лидерите на шведския дет Entombed (A.D.), Grave и Dismember, дойде време да отдадем нужното и на още една банда, която стои на топ позиция в тази сцена.
През 2018г. групата празнува 30 годишен юбилей от съществуването си, след това оцеля през двете години на пандемия, а сега момчетата се завърнаха на сцената през юни 2022г. и бяха аплодирани много шумно от феновете.
Всъщност, групата беше реформирана през 2018г., както беше по първоначален план „само за няколко концерта“ по повод трийсетака, след като се разпадна през 2013г. Оттеглянето им от сцената тогава стана официално с голям т. нар. прощален концерт, на който Vomitory бяха уважени от такива светила на шведското метъл общество като L-G Petrov от Entombed (R.I.P.) Johan Hegg от Amon Amarth, Tompa Lindberg от At The Gates, които се явиха като специални гости на шоуто с вокални участия.
За всеобща радост, се оказа, че бандата по-скоро е замразила дейността си тогава за 4 години до 2017-2018г…
Сега, през 2022г., когато Vomitory е по-силна от всякога и самите музиканти са много по-добри на инструментите си, както те самите признават, назря моментът отново да превземат европейските и световни сцени с безкомпромисния си дет метъл!
Само хвърлете едно око на едно от тези техни представяния на живо от 2022г., като например на престижния фестивал Wacken Open Air с изпъллнението им на „Regorge in the Morgue“ от албума Opus Mortis VIII (Metal Blade Records, 2011).
И въпреки че нямаха намерение повече да издават албуми… от техния лагер вече има намеци за работа в студио и вероятно и нов запис. Времето ще покаже какво ни готвят и какъв ще е сетлиста за шоуто им тук…
Vomitory идват в състав: Urban Gustafsson – китара(1989–2013, 2017, 2018–по настояще), Erik Rundqvist – бас, вокал (1999–2013, 2017, 2018–по настояще), Peter Östlund – китара (2005–2013, 2017, 2018–по настояще) и Tobias Gustafsson – барабани (1989–2013, 2017, 2018–по настояще).
Като, между другото, последният позанаваме от участието му в Amon Amarth, както и като настоящ член на Nifelheim.
Готови ли сте за „Terrorize Brutalize Sodomize“?

ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ  Ранно Пиле на цена от 40лв вече стартира:

Онлайн Билети директно от: https://bit.ly/VomitorySofia

Можете да ги намерите билете на каса само в магазин На Тъмно в цялата страна.

 

  1. #1 написан от Еlling (преди 1 година)

    Концертът на десетилетието (заедно с този на Impaled Nazarene, естествено)!!!!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото