Вокалистът на SOILWORK със здравословни проблеми, отменят концерт

Шведските метъли SOILWORK бяха принудени да отменят участието си на тазгодишното издание на Rock Harz Festival (от 10 до 12 юли в Ballenstedt, Germany). Причината за това е сериозна травма на гърба на вокалиста Björn „Speed“ Strid. Това решение със сигурност не е било от най-лесните, особено след като се случва за втори път подред след миналогодишното отменяне.

Ето какво каза Strid:

С огромно съжаление трябва да ви информирам, че няма да мога да участвам на Rock Harz festival в петък. Чувствам го почти като проклятие, сигурен съм, че повечето от вас си спомнят, че миналата година също отменихме участието на Rock Harz festival. Бяхме толкова ентусиазирани, но, изглежда, ще трябва да почакам някоя и друга година.
Прецаках си гърба преди 10 дни докато тренирах. Усетих ужасна болка и спрях на момента. Същата вечер гърбът ми започна да се подува. На следващия ден се почувствах по-добре, та за последвалите няколко дни се възстанових бързо. До миналия петък, когато направих малко движение, за да стигна дистанционното, докато гледах Световното, и усетих пробождащата болка отново. Помислих си: „Това ще свърши зле“. Бях прав. В момента не мога да седя и едвам ходя.
Отидох на хиропрактор преди два дни, но той не можа да направи нищо, тъй като имах прекалено голям оток. Предписа ми болкоуспокояващи и антивъзпалителни хапчета и каза да се върна в четвъртък. Попитах го дали има някакъв шанс за участвам в петък, но той ми каза, че това би значело да се случи някакво чудо. Като му казах, че щяхме да караме ван до Германия, реакцията му беше: „Не го правете“.

Та ето ме – вързан за стола, чувствайки се гадно за всички фенове, които са имали планове най-накрая да ни видят на Rock Harz. Толкова съжалявам, иска ми се да имаше начин, но се надявам да ме разберете. Насладете се на останалите яки групи на фестивала, изглежда наистина хубав лайн-ъп! Китаристът ни Sylvain ще бъде там, така че може да го срещнете, ще ви купи няколко питиета. 😉

SOILWORK са на турнета от 2013г. в подкрепа на актуалния им албум „The Living Infinite“, първият двоен албум в историята на мелодик дет метъла.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото