VOINEGOVTSI WRONG FEST 2015 обявява първи хедлайнер

Truckfighters 1На 6 март, 2015 Voinegovtsi Wrong Fest с облекчение си признава, че първият хедлайнер на тазгодишното издание ще е шведската стоунър/прогресив формация Truckfighters. В духа на грешната традиция обаче, групата, макар и първа, ще оглави втория фестивален ден – неделя, 21 юни.

 

Truckfighters са група на близо 15 години, с 4 дългосвирещи, или – по грешному – пълнометражни албума и 5 EP-та, в които нещата плавно узряват от първокласна пустинна суровина в рафинирания нефт на последното им groovе prog издание „Universe” от 2014. Направо (някои от нас) ни е срам, че научихме за тях едва миналата година. Не се чудете: 1) шведЦите също знаят що е пустош (че и нефт); 2) както е известно от обща култура, при тях слабо няма, и 3) и ние знаем вървежни думички на английски.

 

Да обобщим – освен хедлайнера, официалните подписали, прошнуровани, поместили датата в календарчетата си изпълнители за Вронг Фест 2015 ще поднесат (в навярно грешен ред):

 • поп/ска яхния от северните съседи Popa Sapka;
 • китарни нектар и амброзия от южните съседи Tuber;
 • алтернативен пънк-рок от западните съседи Tona;
 • чистосърдечна веселба от софийските южняшки рокъри Marauders Inc.;
 • мощно свлачище пустинен камънак от нашите си The Flying Detachment и другите северни съседи Wooldozer;
 • асеновградска пънк грес от Plastic Bo.;
 • чистокръвен рокендрол от другите южни съседи Planet of Zeus;
 • техния си изтрещял джаз миш-маш на Kottarashky & The Rain Dogs;
 • непогрешимата червенолунна ерес на Анимационерите.

 

Ако сме изтървали някого, би било грешно от наша страна.

 

Дните са 20 и 21 юни, 2015, мястото е стадиона на ФК „Въстаник“ от село Войнеговци, на някакви си петнайсетина километра северно от центъра на милата ни столица. Билети могат да бъдат закупени от boxoffice.bg, ticketlogic.bg и на място от The Wrong Bar на ул. Шейново 18. Не забравяйте: билетите са по 30 BGN грешни пари само до 20 март!

 

Сега чуйте Truckfighters най-сетне:

 

 

 

 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото