VILLAGERS OF IOANNINA CITY и CONCRETE SUN ще свирят с SMALLMAN

smallman photo 2014Вече са ясни и гостите за големия лайв на Smallman на 29 ноември в клуб Mixtape 5. Това са гръцката алтърнатив/етно рок сензация Villagers of Ioannina City и сръбската груув метъл банда Concrete Sun. Знаете, през ноември Smallman тръгват на балканско турне, на което ще представят и виниловото издание на третия си албум “Envision”, а финалът на обиколката е на 29 ноември в София..

VIC_bandVillagers of Ioannina City (VIC) e алтернативна рок банда със силно застъпено влияние от гръцкия фолклор. Момчетата събират групата през 2007 и свирят вдъхновяваща комбинация от алтернативен пост/сайкъделик рок, съчетан с автентична народна музика от района Епирус, Гърция. Тя се характеризира с многопластово звучене, специфични ритъм и мелодии и традиционното за там вплитане на кларинет. Дебютният им албум ”Riza“ излезе тази година и предизвика истински фурор в гръцката независима сцена. В момента Villagers of Ioannina City са на мащабно турне в родината си, като концертите им се посещават от публика между 500 и 1000 души на вечер.

concrete-sun_2013Concrete Sun са от Нови Сад и свирят напомпан южняшки груув/стоунър метъл с щипка гръндж. Вторият им албум „Eight“ излезе по-рано тази година през лейбъла Miner Recordings под одобрението на критика и фенове, а групата записа серия успешни концерти извън родината си, включително и в България.

Concrete Sun са на сцена от 2009 и са една от най-бързо набиращите скорост сръбски банди. Дебютният им албум от 2011 „Sky Is High“ им донесе серия позитивни ревюта в световния ъндърграунд и ги прати на сцената на фестивали като Exit и Sziget. Песните им са директни, рифови и напомнят за силните години на груув и садърн метъла от 90-те и банди като Down и Ugly Kid Joe.

Турнето на Smallman ще премине през Букурещ, Нови Сад, Ниш, Атина, Солун и ще завърши с концерта в Mixtape 5 на 29 ноември.

Очаквайте другата седмица информация за билети.

“Envision” излезе на 31 май и получи горещи отзиви от критика и публика. Албумът е записан и мастериран от Лъчезар Георгиев в Studio 42 в Пловдив. Песните се родиха по време на зимни сесии в най-високото село на Балканите – родопското Манастир. Албумът отново съчетава типичните за smallman бавни и тежки китарни пасажи и плътен ритъм, с песента на гайдата и пространствени вокални картини, като ги извежда до нови висини в най-хомогенният запис на групата.

Фотограф на снимката Ивайло Петров, постпродукция Емануела Беловарски

За подробности и текуща информация, следете ни на следните линкове:

Събитието във Facebook

 Smallman във Facebook

Smallman в bandcamp

Villagers of Ioannina City във Facebook

Villagers of Ioannina City в bandcamp

Concrete Sun във Facebook

Concrete Sun в bandcamp

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото