serpentine creation cover

След като Marduk ни отнесоха почти новогодишно с безмилостния блек на „Frontschwein“, а Dødheimsgard ни поднесоха своята порция авангардизъм и мрачна психеделика (да не изброявам и други образци на жанра, които ни зарадваха до момента), ето че на родния хоризонт се появи един албум със сериозна заявка за качествена и професионална музика. SERPENTINE CREATION са тук с техния „The Fiery Winds Of Armageddon“. Истински зъл, агресивен блек метъл. Жегите, които ни връхлетяха са напълно в унисон с огнения Ад на Армагедон, а той ни залива току с първата, едноименна песен „The Fiery Winds Of Armageddon“ (към, която започвам да се пристрастявам). Още встъпителните акорди ни засипват като огнена градушка, а на Света му предстои да бъде запален… и изгорен до последната ангелска перушинка. Засипан с апокалиптична пепел, докато угасне и последният дъх напомнящ за живота. Тотална дръм агресия от Mephistophel, безмилостни вокали от Vlad, които крещят своята ненавист към всичко живо, призовавайки Ангелите на Мрака и перфекно вплетени китарни сола на Gormoth, внасящи мелодична меланхолия. Онази „шведска“ меланхоличност, която разпва и разкъсва. Която сред общата брутална атмосфера ни кара да се обърнем навътре към себе си и да си признаем поне за миг, че тази крещяща злоба, омраза и нихилизъм всъщност са нашата броня и защита срещу болката, която пълзи вътре в нас. Защита срещу един свят лишен от красота, от чувства, оголен и озъбен като оглозгани, изпепелени кости, който ни хвърля в агонията на отчуждение и изолация. Адска клада, на която да хвърлим своите ангели и да приветстваме демоните си.

Десет години сценично присъствие са си казали думата и в „The Fiery Winds Of Armageddon“ ще чуете и усетите безспорното израстване на SERPENTINE CREATION. Един истински сборник от блек метъл химни. Перфектен саунд дело на Hass Weg Productions (Fra), Nyarlathotep Records (Bra) и Satanath Records (Rus). Четиредесет минути, които ще ви пратят в друго измерение, като се има предвид и концепцията му „SATAN and COSMOS!“ … пригответе се за едно истинско пътуване от кръговете на Ада до безкрайния мрак на Вселената. Всяка песен в този албум ми стана любима по някакъв начин, така че не мога да направя разбор. Все пак (колкото и да не харесвам това), задължителен е за фенове на „добрия стар“ шведски блек метъл, за останалите силно препоръчвам. След всичко случващо се на българската екстремна сцена в края на годината вероятно ще имам и класация топ 10 на български метъл албуми. И „The Fiery Winds Of Armageddon“ със сигурност ще намери своето място в тази десетка. Оценката ми е 9/10. Ако искате обосновка, прочетете пак ревюто.

Ако все още се чудите и не сте се снабдили с копие от диска, не губете време и го направете като изпратите лично съобщение на официалната facebook страница на групата, или на e-mail: serpentinecreation@abv.bg

serpentine creation promo

9/10