RW - The Wall - sountrack - CD Vinyl

„Роджър Уотърс: Стената“ (Roger Waters The Wall), eдноименният саундтрак към филма на Roger Waters и Sean Evans, излиза на 20-ти ноември от Columbia/Legacy Recordings. У нас албумът ще се разпространява в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

„Роджър Уотърс: Стената“ ще бъде издаден на физически носител на 2CD и 3LP винил (поръчка в онлайн магазина www.musicmall.bg), и в дигитална версия. Албумът проследява тригодишното турне на Уотърс “The Wall Live”, пресъздало първото завършено концертно изпълнение на класическия концептуален албум на Pink Floyd – „Стената“ (след шоуто в Берлин през 1990 година). Най-мащабният спектакъл в историята на рок музиката, съчетал в сценичната драматургия невиждани аудио и визуални ефекти със зашеметяващата сила на музиката и послания за мир и състрадание, “The Wall Live” е концерт, който всеки фен на музиката ТРЯБВА да види. Спектакълът е представен пред повече от 4.5 милиона зрители в над 200 концерта на четири континента (включително и в България), резултат, който го превръща в най-успешното турне на солов артист в историята на музикалната индустрия.

„Роджър Уотърс: Стената“ (Roger Waters The Wall) е продуциран от Nigel Godrich (Radiohead, Beck, Paul McCartney) и предлага изключително изживяване за сетивата – не само за феновете, посетили спектакъла, но и за новите поколения, които откриват „Стената“ за първи път.

Roger Waters The Wall е последният елемент от целия проект, след премиерата на филма ROGER WATERS THE WALL. Под режисурата на Sean Evans и Roger Waters, филмът ROGER WATERS THE WALL се развива на три нива едновременно: като концертно преживяване ; пътепис, в който Уотърс размишлява върху миналото и прави равносметка за влиянието на войната върху собственото му семейство (музикантът загубва баща си във Втората световна война) и като въздействащ антивоенен филм за човешките загуби. Филмът имаше „еднократна премиера“ за една вечер на 29-ти септември, с ексклузивни прожекции в киносалоните по целия свят и стотици хиляди зрители.

Албумът на Пинк Флойд „Стената“ излиза през 1979 година и е първият повествователен концептуален албум на групата. „Стената“ развива темата за личната изолация, а самият Уотърс е основен прототип при създаването на главния герой. Тематичното съдържание на албума и музикалното майсторство на музикантите достигат своя връх в песните “Another Brick in the Wall (Part 2)”, “Run Like Hell” и “Comfortably Numb”, които служат за вдъхновение на милиони хора по света. Последвалото турне в подкрепа на албума през 1980-81 година е безпрецедентно за времето си като технически ефекти и постановка, и заради мащаба и стойността на продукцията, реализира 31 концерта в само четири града. Оттогава, „Стената“ не е представяна до 1990г., когато Роджър Уотърс кани редица музикални звезди за концерт по случай падането на Берлинската стена. Шоуто се провежда в центъра на „ничията земя“ – разделителната граница между Западна и Източна Германия. Двадесет години по-късно, милиони фенове по целия свят, потвърдиха, че музиката и посланията на „Стената“ са все така непреходни и вдъхновяващи.

Филмът, ROGER WATERS THE WALL, ще бъде издаден на DVD, Blu-Ray, Digital Download и 2-disc Blu-Ray Special Edition от Universal Pictures Home Entertainment.

 

Roger Waters – Roger Waters The Wall 2CD/3LP ВИНИЛ / ДИГИТАЛНА ВЕРСИЯ (Премиера: 20/11)

Disc 1

 1. In the Flesh?
 2. The Thin Ice
 3. Another Brick in the Wall, Pt. 1
 4. The Happiest Days of Our Lives
 5. Another Brick in the Wall, Pt. 2
 6. The Ballad of Jean Charles de Menezes
 7. Mother
 8. Goodbye Blue Sky
 9. Empty Spaces
 10. What Shall We Do Now?
 11. Young Lust
 12. One of My Turns
 13. Don’t Leave Me Now
 14. Another Brick in the Wall, Pt. 3
 15. Last Few Bricks
 16. Goodbye Cruel World

Disc 2

 1. Hey You
 2. Is There Anybody Out There?
 3. Nobody Home
 4. Vera
 5. Bring the Boys Back Home
 6. Comfortably Numb
 7. The Show Must Go On
 8. In The Flesh
 9. Run Like Hell
 10. Waiting for the Worms
 11. Stop
 12. The Trial
 13. Outside the Wall

Саундтрак – музиканти:

Вокали, китара и бас: Roger Waters

Китари: Dave Kilminster

Китари: Snowy White

Китари: G.E. Smith

Клавишни: Jon Carin

Орган Хамънд и пиано: Harry Waters

Барабани: Graham Broad

Вокали: Robbie Wyckoff

Беквокали: Jon Joyce

Беквокали: Pat Lennon

Беквокали: Mark Lennon

Беквокали: Kipp Lennon