URGEHAL – Aeons In Sodom (2016)

Come on you fuckers! It’s now or never! Fuck you all! We are URGEHAL and we are here to fucking destroy you!:

folder Очакваше се URGEHAL да замрат след кончината на „голямата клечка” Trondr Nefas през 2012. Този албум е желязно опровергание на предходното твърдение. Макар и лишени от култовия си вокалист и композитор, Enzifer и Uruz влизат в студиото, за да довършат завета му (демотата на всички песни в албума са били готови още преди смъртта на Trondr). И то по какъв начин!

Aeons In Sodom” е освежаващ и разнообразен, включващ траш елементи тип TOXIC HOLOCAUST и дори сола (виждани като ерес от повечето kvlt манЯци). Всевъзможни титани на блек метъл сцената, чиито имена незабавно ще привлекат вниманието на всеки фен на стила, дават своя принос за заключителната творба на групата. Запазена марка на въпросните норвежци са брутално бързите пасажи, хем игриви, хем носещи мрак и злоба като за цяла сюрия орки, а в “Aeons In Sodom” всичко това е в изобилие, придружено от кристален звук. Макар и да изпълняват предимно функцията на изпълнители, всеки от гост-музикантите дава собствен нюанс на албума, като финалният резултат е своеобразна блек енциклопедия.

С „Aeons In SodomURGEHAL слагат край на една магия, траела повече от две десетилетия. Достоен завършек за достойна група. Sammen var vi dynamitt!!!

Най-добри песни: Препоръчвам албума да се слуша като едно цяло, наведнъж.

За фенове на : ARMAGEDDA ; MARDUK ; AZAGHAL

Гост-музиканти:

Nocturno Culto (DARKTHRONE)
M. Shax (ENDEZZMA)
Byron Braidwood (MONUMENTOMB)
Hoest (TAAKE)
Mannevond (KOLDBRANN)
Malphas (ENDEZZMA/HAGL)
Niklas Kvarforth (SHINING)
Sorath Northgrove (BEASTCRAFT/VULTURE LORD)
Nattefrost (CARPATHIAN FOREST)
Skyggen (TORTORUM)
Nag (TSJUDER)
Diabolus (VULTURE LORD)
L.F.F (ANGST SKVADRON/TUSMØRKE)
Bay Cortez (SADISTIC INTENT)
Rick Cortez (SADISTIC INTENT)
R.M (ANGST SKVADRON)

Оценка: 9/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото