UPYR също ще свирят преди EYEHATEGOD

EyeHateGod_Poster12062015Родните дуумаджии UPYR удрят рамо на Rawk’n’Roll и ще бъдат вторите специални гости на концерта на слъдж легендите EYEHATEGOD на 12 юни в голямата зала на клуб Mixtape 5. След като в края на миналата седмица стана ясно, че THEM FREQUENCIES ще забият преди американците, новината за появата и на UPYR превръща концерта в повече от задължителен за всеки фен на тежкия звук. Както може би сте видели или пък чули, в петък UPYR отприщиха бесовете в същия този клуб, обещават да го направят и преди EYEHATEGOD, за да може при тяхната поява атмосферата да е точно такава, каквато трябва да бъде на такъв лайв.

Логично, участието на THEM FREQUENCIES доведе до съвместната ни работа с BRAVE MOUSTACHE – студиото и букинг агенцията на Дидо Пешев от софийската банда. Така благодарение на него имаме убийствен оригинален постер, създаден специално за софийския концерт на EYEHATEGOD.

Upyr са на сцена едва от 3 години, като за това време обаче се превърнаха в една от най-емблематичните банди в българския ъндърграунд. Силно концептуални и със солидно сценично присъствие, техните концерти са по-скоро мрачни ритуални откровения. Дебютното им демо „Altars/Tunnels“ от 2013 им донесе признание от дуум и метъл средите далеч не само в България. Бандата е свирила с имена като Whitehorse и Windhand, а скоро чакаме и сплита им с австралийците Whitehorse.

Them Frequencies са на сцена от 2010 и млатят свиреп пост-хардкор/слъдж метъл, повлиян от имена като Converge и Mastodon. Групата е отговорна и за концертите на банди като Cancer Bats и Kylesa в София, а турнетата й в Европа стават все по-продължителни, шумни и успешни. Преди няколко седмици Them Frequencies издадоха втория си албум „Rise Then Fall“, който излезе и като лимитирано винилово издание.

Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлиънс пред 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супер тежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи, носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). В България EYEHATEGOD идват в подкрепа на излезлия през минлата година едноименен студиен албум.

Билетите за концерта са в мрежата на Eventim на цена 30 лева, като в деня на събитието ще струват 40.

 

Them Frequencies в Bandcamp

UPYR на живо в Mixtape 5:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото