Цонко Цонев с интервю относно Каварна Рок Фест

kmetalБившият кмет на Каварна Цонко Цонев днес даде интервю в ефира на Дарик. Текстови материал на колегите от радиото можете да прочетете тук:

Цонко Цонев определи като напълно неоснователни обвиненията, че саботира провеждането на традиционния рок фест в града. В ефира на Дарик Варна той обясни, че досега не е бил търсен за съдействие от настоящата управа на общината. Цонев припомни, че фестивалът се провежда от 10 години, а той е негов създател. Макар че пожела успех на кмета Нина Ставрева, той изрази съмнения, че тя ще се справи с организацията на рок събитието. Преди дни тя обеща, че фестът ще се състои и то на нивото, което очакват феновете.

„Как да помогна, когато никой не ме е търсил. Освен това, за да работиш с някого, трябва да има доверие. Още при встъпването на Ставрева в длъжност обясних, че общината има неразплатени задължения, но парите ще бъдат получени. Месец и половина слушах как парите ги няма. В един момент те дойдоха. Тръгнаха към мен по некоректен и неправилен начин“, посочи Цонев.

Той отрече напълно подозренията на Нина Ставрева, че зад отказа на промоутърите да общуват с общината стоят „нереализирани политически интереси“.

„Политически интереси няма. Аз съм независим и аполитичен, нямам партия зад гърба си. Така говорят в немощта си. И ако не успеят да се справят с феста, ще плюят по мене“, коментира бившият кмет на Каварна.

Според него идеята общината да патентова рок феста е абсурдна и това би отблъснало фирмите-промоутъри.

„През годините организаторите са били различни. Те инвестират средства във феста. Затова регистрират марката, тъй като влагат пари и рискуват. Само човек, който няма представа, може да предложи общината да я патентова“, добави Цонев.

Той отхвърли и думите на Ставрева, че общината няма печалба от провеждането на рок концертите. Каварна имала приходи от 17 500 лева от тротоарно право, без да се броят пълните хотелски бази, оборотът на заведенията и рекламата, която фестът носи на града, обясни той.

Цонко Цонев бе категоричен, че няма да се кандидатира повече за кметското място, но би подкрепил качествена фигура за поста.

Бившият кмет на Каварна смята, че Рокфест ще има, независимо в кой български град. Интерес проявявали Пловдив и Тутракан, където вече са обсъдени възможностите за изяви на рок банди.

  1. #1 написан от Д. Хук (преди 8 години)

    Абре, стиа сте ни занимавали с тия.

  2. #2 написан от Д. Хук (преди 8 години)

    търчете от Каварна към Тутраканяяяяя, мухахахахахахах

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото