Три четвърти от AGALLOCH с нова група: KHÔRADA

Бивши членове на AGALLOCH формират KHÔRADA заедно с Aaron John Gregory от GIANT SQUID

След преустановяването на бандата AGALLOCH Don Anderson, Jason Walton и Aesop Dekker се свързват с Aaron John Gregory от GIANT SQUID – които не са активни от десетилетие, и така се ражда идеята за KHÔRADA.

Китаристът Don Anderson споделя: “Всъщност приятелят ни Aaron беше първият, за когото се сетихме. AGALLOCH и GIANT SQUID са делили сцена и преди. Aaron е динамичен вокалист с точна китара и е идеален за новия проект.

Басистът Jason Walton допълва: “Не искахме с AGALLOCH да се приключва – да, имаше какво да се промени за добро, но Don, Aesop и аз искаме да направим турне през 2017 и да прекараме остатъка от 2016 пишейки музика за следващия албум на AGALLOCH. Не разбирам защо преустановяването на контактите ни с John (Haughm, бел.ред.) трябва да означава да спрем да сивирм заедно.

За отношенията си с момчетата от AGALLOCH Aaron казва: „През годините, в които съм се занимавал с музика, рядко съм срещал толкова сърцати, скромни и талантливи хора колкото тези тук. Познавам Don и Jason от дните ни в „The End Records“, и имах удоволствието да се запозная с Aesop, когато GIANT SQUID обикаляха с LUDICRA през 2007. Гордеех се с тях, докато наблюдавах творческото им израстване, виждах, как музиката им докосва хората. За мен е огромна чест да работя с тях, това определено е една от най-вълнуващите възможности в живота ми.

Групата отрича да има намерението да върви по стъпките на която и да е от бившите им банди. „Уважаваме наследството на AGALLOCH и GIANT SQUID достатъчно, че да не го употребяваме. Нормално би било някои от песните да звучат познато, но в никакъв случай няма да се стараем да се повтаряме.” – казва Don Anderson.

KHÔRADA вече са в студиото и ще обявят детайлите около дебютния си албум в обозримото бъдеще.

khorada

Снимка: Cody Keto

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото