Това е изтребление. TOXIC HOLOCAUST, AXECUTOR и COPROSTASIS в LIVE&LOUD

toxic-holocaust

Не бихме казали, че американците TOXIC HOLOCAUST могат вече да бъдат наречени класическа банда, но за „краткото“ си съществуване от „само“ седемнадесет години насам, предвожданата от Joel Grind шайка (защото това е най-подходящата дума) със сигурност е придобила култов статут в ъндърграунд средите. Разбира се, не очаквамe човешко море пред вратите на Live & Loud (не че и клубът може да си позволи да приюти такова), но, с пристигането към 20:30, си отбелязваме със задоволство, че хората са, най-малкото, достатъчно.

Ще има известно закъснение, става ясно още от рано, но не изглежда някой да бърза за някъде, а и май точно тази вечер, за точно този концерт са се събрали фенове, за които техническите неуредици клонят по-скоро към формалност. Не е необходимо да се съгласявате, но е факт, че всички търпеливо изчакват до 21:45, когато на сцената се качва първата подгряваща банда – родните COPROSTASIS, които откриват веднага със „Заклан в дъскорезница“. Личи си, че малко бързат заради напредналото време, но все пак успяват да изкарат стабилен сет от познати до болка на софийската публика парчета („Атомна туршия“, Челно между два камиона“, Изродени ембриони“„Кървавата мивка“ и т.н.), а заедно с тях да представят и две нови парчета, които ще бъдат включени в скорошен нов албум. Чакаме с нетърпение!

COPROSTASIS съумяват да направят положението достатъчно потно, но след обща снимка се смесват с фенове и всички получаваме възможност за кратка почивка. Паузата не трае прекалено дълго и за втори път се тълпим в клуба за началото на сета на AXECUTOR. Спийд/траш четворката също не се нуждае от представяне и също не си поплюва, откривайки с комбинацията Guillotine”/ “Tormentor” / “Trace Of Torment” – в същия ред, в който са в EP-то “Aggressive Extermination”. Редуват парчетата от двете си издания (вече споменатото EP и по-ранното демо “Speed Metal Assault”), отдават почит на великите SODOM с класиката “Sign Of Evil” и също успяват да вместят едно ново парче – “Axecutor’s Night”. Дали това беше нощта на AXECUTOR или следваше нещо по-интересно, тепърва щяхме да разберем, факт е обаче, че бандата свършва перфектно точно това, което се очаква от нея.

Точно колко са култови TOXIC HOLOCAUST е въпрос, който, както и всички останали подобни, напълно изгубва значение в момента, в който тримата стъпват на сцената. Основателят, ядрото, единствен постоянен член и олицетворение на олдскул метъла от глава до… от лентата си за глава до пети, Joel Grind (бас и вокали) тази вечер е подкрепен от барабаниста Nick Bellmore и китариста Charlie Bellmore. Изпускаме първите секунди на изпъл… не, изтреблението, но те очевидно са достатъчни за завихрянето на солидно меле, което TOXIC HOLOCAUST нямат намерение да спират да подхранват. Звуковият терор (налаган посредством „666“, War Is Hell”, “Awaken The Serpent”, “The Lord Of The Wasteland” и още) е толкова усърден, че в един момент всичко се слива и човек напълно забравя за кашата от тела, в която се намира, забравя за (по принцип) необходимата глътка въздух (за която така или иначе не получава особени шансове) и изобщо всякакъв инстинкт за самосъхранение. Ако има парчета на ТOXIC HOLOCAUST, които всеки присъстващ е искал да чуе на живо днес, то това без съмнение са “Bitch” и “Nuke The Cross” – втората изиграва ролята на бис, преди бандата да се сбогува. Оцелели след холокоста има и, както изглежда, не се очертава никой от тях да съжалява нито за многобройните синини, нито за пресипналия глас или… частичната загуба на слух… Е, ние определено не съжаляваме.

Снимки от събитието – скоро в нашата галерия и страницата ни във Facebook ! 

 1. #1 написан от Tutur (преди 4 години)

  Едни пияни гърци бяха също част от шоуто, щото един от тях, 50-килограмов стейдждайвър, направи балконинг от сцената. Другите византийци не го поеха отдолу и той се размаза на пода. Нещастната групичка се изнесе до го гали по главата отвън и Joel Grind не можа да им се наслади на уменията. Така им се пада заради гръцкия рап, който рецитираха сума време пред клуба 🙂

  • #2 написан от j (преди 4 години)

   Tия гърците наистина бяха много дразнещи.

 2. #3 написан от Пишете за рок (преди 4 години)

  Влезте във фейсбук профилът на Огненият
  Дунав Тутракан, за да разберете какъв рок фест ни очаква.

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото