Tony Iommi страда от лимфом в продължениеuntitled на няколко години и много ясно си спомня деня, в който му е поставена диагнозата.

В интервю пред Би Би Си Tony споделя следното:

 „Чувствах се като в балон за известно време – точно като в изолатор… Когато бях диагностициран, бях напълно опустошен. „Лекарите стояха до мен, казвайки:“ Имаш трета фаза“ и  това, което се случваше в главата ми ме караше да се чувствам сякаш се намирам някъде другаде. И това  беше в началото, малко по-късно новината наистина ме събори. Помислих си : „Това е всичко, това е краят. “ И наистина мислех, че беше. Но се оказа, че не е. Има хора, които могат да помогнат. “

 

 Iommi разказва колко самотно е да страдаш от рак и иска да повиши осведомеността относно това колко самотен може да се чувства човек, след като чуе диагнозата. За целта Iommi, заедно с  организацията Macmillian Cancer Support , в подкрепа на тяхната кампания Not Alone, застана в стъклена кутия в търговския център Bullring Shopping Centre Birmingham, Англия.

Особеното тук е, че докато всеки може да види Iommi, той не може да види никого – стъклото е непрозрачно отвътре, за да се постигне усещането за пълна самота. Това е изключително смела постъпка, имайки предвид, че той знае много добре какво е усещането.

_85198193_tonyiommiinabox