THIS BURNING DAY и GWENDYDD на сцената на Метъл Фабрика този четвъртък

Метъл банда, съставена предимно от момичета!? О, да! Отново има такова животно и у нас. Не сме забравили за изцяло дамската формация Хайка от Русе, чието кратко съществуване се случи през 90-те години на 20 век. Това е миналия век, човече! Време беше…

Момичетата от Gwendydd са ваши съвременници – толкова млади, че ако идат в САЩ няма да ги пуснат нито на концерт на Cannibal Corpse напр., нито ще им сервират алкохол. Ние пък им разрешаваме и двете. Освен това ги каним на четвъртата вечер от поредицата „Метъл Фабрика“ на 9-и юли!

Не оставяйте обаче крехката им възраст и нежна визия да ви заблуди! Тези, общо четири, дами в състава знаят какво правят – свирят метъл и – може да се басираме – слушат съветите от старейшината в групата – барабанистът Бамби, който има натрупан опит в сферата с други банди, в студио, по концерти… 

Създадени преди едва две години, вече могат да се похвалят с албум, професионално заснет видео клип (към песента „Suicide“, пусната като сингъл) и втори сингъл „The Nightmare Ends Tomorrow“, включен към саундтрака на една от историите на проекта „Papermovie“! „Human Nature“, каквото е заглавието на дебютното им дългосвирещо издание, излезе на 30-и март и съдържа 10 парчета. Не само те, а и някои нови композиции ще бъдат включени в сета на Gwendydd, защото „звярът“ никога не спи, дори светът да е притихнал в очакване на своя край. И така вече има и нови творения. Размина ви се няколко пъти с отменени по обективни причини концерти на Gwendydd, но вече няма накъде да бягате! Часът настъпи!

След тях на сцената ще се качат This Burning Day. Как звучат TBD? TBD вадят звука и вкуса на 21-и век, на настоящето, на това сегашно „днес“, което някога е било „утре“. Модерна, амбициозна и най-общо казано – спретната формация, която е достоен представител на метълкор/джент течението, така шеметно набрало скорост в световен мащаб последните години. Макар ритмиката на стила да е като уловени на момента елементи на хаос, то тя е мислена и редена с прецизност – точно както паяжината, която майсторът паяк плете така изкусно, привидно лутайки се в пространството. Задълбочете се в музиката на TBD по време на изпълнението им следващия четвъртък и ще видите, че ще се хванете, ще бъдете в състояние да проследите всяка нишка в нея оттам насетне. И за да е още по-истинско, проследете и лирик линиите на песните на групата, които, както казват самите музиканти, „препращат към интимно-личното и интровертното, но и засягат теми с интерперсонална и онтологично-философска насоченост“.

TBD са създадени през 2011г. и имат издадено едно EP със заглавие „Elemental“ (2016) и два видеоклипа към синглите „A Former Life“ и „If You Feel The Same“.

За да е още по-силна вечерта, тя ще стартира ударно, както и ще завърши – с тематично подбран сет от добрия приятел и съмишленик на двете банди DJ PopCoЯe!

Вече ви сърбят ръчичките за това събитие, нали? И нас също.

Билети Ранно Пиле: 10лв / Стандартни Билети: 12лв / Билети на вход: 15лв

Билети онлайн: https://bit.ly/MetalFactory09July 

Събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/197172655007574/

Видео поздрав от This Burning Day и Gwendydd

https://www.facebook.com/103008241467504/videos/1564196333744525/

 

Метъл Фабрика се провежда на открито в двора на Фабрика 126  и се провежда при стриктно спазване на разпоредбите и ви съветваме да закупите билетите си навреме.

Метъл Фабриката отваря врати в 19.00ч. След приключването на сетовете на изпълнителите, програмата продължава с обилно количество метъл музика до сутринта. „Фабрика 126“ се намира на бул. “княгиня Мария Луиза“ 126, като до входа й е спирка “Мария Луиза” на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси номер 1 и 5 и автобуси 77, 82, 26.  „Фабрика126“ предлага градина, скътана в зеленина, новоизградена сцена на открито, зала на закрито, мърчандайз зона, барове и други допълнителни удобства, които да осигурят приятна, безопасна и без ограничения за краен час метъл вечер.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото