От организаторите на Wrong Fest:

Скъпи приятели и поддръжници на Wrong Fest!

Както знаете, поради извънредната ситуация в България, Wrong Fest 2020 беше отложен за 11-12 септември. Двама от основните изпълнители – UNKLE и DubFX – отмениха всички свои концерти през тази година и затова ще можем да ги гледаме в Пловдив чак на 02-03 юли, нa Wrong Fest 2021. 

Всеки от Вас, който вече си е закупил двудневен билет за фестивала през 2020 г., ще може да посети и двете събития без доплащане. Разбира се, осигуряването на подобна възможност ще струва немалко средства и усилия за нас като организатори. Това съвсем не се случва за първи път – всяко едно от досегашните издания на Wrong Fest е довело до сериозни загуби, които през годините са били покривани с приходи от концерти и от дейността на основния спонсор на фестивала – The Wrong Bar. През последните месеци обаче, по разбираеми причини, нямаме възможност да организираме събития, като първият ни по-голям концерт ще бъде чак след след 4 месеца. 

Всичко това ни подтикна да организираме дарителска кампания за тези, които искат да посетят Wrong Fest 2020, или просто да подкрепят организирането на фестивала в бъдеще. Знаем, че има много от Вас, чиито приходи също са намалели или дори изчезнали през последните 3-4 месеца и затова Ви предлагаме възможност да посетите и двата дена на Wrong Fest 2020 срещу минимално дарение от 5 или 10 лева. Сами разбирате, че подобна схема на финансиране няма как да е ефективна и да осигури необходимите средства за провеждане на фестивала, които през тази година са малко над 100,000 лева (без да броим доброволния труд на една дузина хора). Затова искам да се обърна към тези от Вас, които имат възможност, да ни подкрепят с малко по-високи суми, като по този начин ще си осигурят и определени придобивки. Срещу дарение от 25 лева например ще получите тениска на фестивала, която няма да бъде пусната в свободна продажба. Срещу 45 лева, освен тениската, ще получите и право на консумация по време на събитието през 2020 година в размер от 20 лева. А срещу 65 лева ще можете да посетите и двете събития – Wrong Fest на 11-12 септември 2020 г. и на 02-03 юли, 2021 г. Ако искате да подкрепите фестивала – можете да го направите на сайта на bilet.bg.

Искам да благодаря на всички, които си купиха билети досега и продължават да даряват – радостно е, че преобладават дарения в размер от 25 лева, не са малко тези от 10, 45 или 65 лева. Въпреки тях и поради предполагаемия намален капацитет на фестивала през тази година, вероятността и това издание да бъде на загуба е сериозна. И може би ще се зачудите, защо при тези условия продължаваме да организираме фестивала? Отговорите са много и разнообразни:

– Защото организирането на фестивал е адреналин, който не ни пуска вече почти от 7 години. 

– Защото удовлетворението да организираш едно от малкото стойности музикални събития от подобен мащаб през 2020 в България (а тази година вече и по света) е огромно. 

– Защото винаги сме се опитвали да спазваме поетите ангажименти към публиката и изпълнителите. 

– Не на последно място, защото Пловдив беше първата община в България (и втората в света, след Панчево), която ни подкрепи финансово и организационно за провеждането на Wrong Fest с 30,000 лева по програма „Наследство“ на ЕСК 2019.

Поради извънредното положение през тази година, ще можем да ползваме финансовата подкрепа чак през 2021 г. Въпреки това  вярваме, че провеждането на фестивала в Пловдив още през тази година е оправдано, понеже ще ни даде достатъчно организационен опит и ще популяризира следващото издание.

Още веднъж, благодаря на всички за подкрепата и Stay Wrong!

Николай Мареков, мениджър

Wrong Fest

Повече информация може да намерите на следните линкове:

Дарения – https://bilet.bg/bg/events/wrong-fest-2020/2020
Събитие – https://www.facebook.com/events/645266699545289/
Инстаграм – https://www.instagram.com/wrongfest2020/
Фейсбук – https://www.facebook.com/TheWrongFest/