THEM FREQUENCIES откриват концерта на EYEHATEGOD

Преди малко получихме следното съобщение от нашите приятели от Rawk’n’Roll:

Them Frequencies_Rise Then FallОт Rawk’n’Roll се радваме да съобщим, че българската хардкор бригада Them Frequencies ще открие концерта на слъдж пионерите Eyehategod в София, който ще се проведе на 12 юни в голямата зала на клуб Mixtape 5. В рамките на по-малко от два месеца това е поредно излизане на Them Frenquencies пред родна публика. Групата съвсем наскоро издаде своя втори албум “Rise Then Fall”, който излезе и в лимитиран тираж на плоча, с чудесен артуърк, дело на сродното им студио Brave Moustache.

eyehategod-2015Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлиънс пред 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супер тежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). Сцената в Луизиана е супер сплотена, а бандите редовно си разменят музиканти и създават чудовищни странични проекти.

И тъй като също като тях сме повлияни от ранните Black Sabbath, китарния риф, добрата бира и силното уиски, за нас от Rawk’n’Roll е огромно удоволствие да представим Eyehategod в България.

Очаквайте съвсем скоро още интересна информация за концерта на Eyehategod. Билетите за концерта са в мрежата на Eventim на цена 30 лева, като в деня на събитието ще струват 40.

Видеото към „Medicine Noose“ на Eyehategod:

https://www.youtube.com/watch?v=VepTkVmh-WA

Официалният сайт на Eyehategod:

http://eyehategod.ee

Видеото към „My Own Requiem“ на Them Frequencies:

https://www.youtube.com/watch?v=wcEp3qtvcW0

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото