„The Grander Voyadge“ by NETHERBIRD

netherbirdalbumcover

Там, където думите свършват и са неспособни да опишат нещо, започват чувствата. Дълбоките, искрени чувства, които въздигат душата и ни карат да изпитваме радост, и в същото време объркват ума и ни смущават. Със силата и дълбочината си. С това, че ще останат неизказани. Неописани. Че красотата, която съдържат в себе си е извън предела на човешките сетива. Извън възможностите и на най-гениалния творец да ги опише.

Едно такова произведение, което ще ви даде силата и неизброимите нюанси на тези чувства е „The Grander Voyage“. Седем композиции, изтъкани от непознати и неизразими чувства, нежен мрак и красота от друго измерение. Да, този албум несъмнено е блек метъл. Да, в него можете да усетите духа на образци от шведската блек метъл сцена. Но този албум е толкова Netherbird, колкото никой от досегашните не е бил.

Въздействието му е разтърсващо. Мелодиите в него са толкова въздушни и в същото време интензитета на чувствеността им може да накара сърцето ви да прескочи няколко удара, преди да потънете в топлата им, мрачна прегръдка. Акустичните гласове на китарата и пианото създават бароково разкошна атмосфера. Като нещо преживяно в незапомнени, магически времена, но забравено, което изведнъж ви връхлита с яркостта на натрапчив спомен.

Нисък, шептящ харш и ласкава китара изведнъж избухват в екстаз от милиони мистични цветове и вместо мрак пред вас се разкрива безкрай от здрачна светлина. Огнени залези и шепот на море. Дъжд стичащ се по прозорци, зад които е скрита пищността на викторианска изтънченост и щипка кадифена меланхолия.

Ако търсите в този албум класически блек метъл, няма да го намерите в дозите и формите, в които би ви се искало. Но ако сте решили да изпитате до какви предели може да ви отведе чувствеността и магията на Мрака то той е точно за вас. Ще докосне сърцето ви, ще преобърне душата ви и кой знае, може би ще направи така, че да научите нещо ново за себе си… Оценката ми за тази творба не подлежи на коментар, защото това е „моят“ албум на годината.

„The Grander Voyage“ ще излезе на 28 октомври чрез Black Lodge Records. Записан е в Studio Scarecrow 2016, продуциран от PNA в Scarecrow Studios и мастериран от Sverker Widgren. Обложката е заимствана от картина на английския художник J.M.W. Turner (1775-1851), използвана с разрешението на Tate Images. Албумът е записан в следния състав:

Nephente – Вокали
Bizmark – Китари, бас, клавишни, бек вокали
Nord – Бек вокали
Tobias Jakobsson – Бек вокали
Micke André – Бек вокали
Fredrik Widigs – Барабани
Danny Oakhill – Пиано в „The Silvan Shrine“

Предварителна поръчка на албума на CD или LP, можете да направите тук.

––––––––
10/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото