Италианските готик дуум метъли THE FORESHADOWING се завръщат с чисто нов сингъл и текстови видеоклип след 6 години пауза. Парчето се нарича „Memento“, а видеото може да гледате по-долу. Композицията е част от предстоящия мини-албум „Forsaken Songs“, който трябва да излезе в началото на 2023 г. благодарение на Ardua Music. Изданието ще се разпространява под формата на CD диджипак, а ето какво споделят от групата:

„Нестабилните времена пораждат създаването на бурна музика и от тук даваме начало на нашето завръщане. „Memento“ е само първата частица от многото нов материал, който ще излезе през 2023 г. Това е неиздавана песен, която беше планирана за албума ни „Second World“, но не влезе в него. По случай 10-та годишнина от излизането му я  преаранжирахме и презаписахме специално за вас. 

„Memento“ е също така първият сингъл от предстоящото ни ЕР „Forsaken Songs“. Изданието ще съдържа неиздаван материал и специални песни от предишните ни албуми. Обложката представлява изключителна картина, нарисувана специално за нас от невероятния художник (и наш приятел) Alfredo „Mojo“ Raimondi.“