След толкова дълго и очаквано време, северноирландската хард рок група THE ANSWER се завръща на музикалната сцена с нов албум. Освен тази приятна изненада има и друга, а именно че тази година на 3 декември ще участват на тазгодишния фестивал Planet Rockstock, който ще се проведе в Уелс.

Главният вдъхновител на групата беше именно covid вълната, която освен, че отмени множество концерти и фестивали, от друга страна даде възможност за ново творчество на бандата, като според техни думи „Имахме усещането, че се върнахме в началото“.

Cormac Neeson коментира: „Преживяхме много като група, обиколихме света, направихме шест страхотни записа, с които всички се гордеем, предвид нашите концерти на живо. Направихме всичко възможно, за да бъдем честни и вечни музиканти, които се свързват с почитателите на рока и музикалните фенове като цяло. След шест албума и много изминат път, ние почувствахме, че трябва да се отдръпнем от всичко. Макар че това не беше лесно решение,  вероятно той е най-доброто решение, което някога сме вземали, защото крайният резултат е албумът, който чакахме да направим през целия си живот… пълен с рок енд рол и положителна енергия, създадена от четирима братя, които, честно казано, просто наистина ни липсваха. Завръщаме се и сме готови да ви представим най-добрия ни албум!!“

Албумът ще излезе някъде към 2023 година, като негов продуцент е британецът Dan Weller, като на фестивала тази година, групата ще изпълни на живо един от сингълите.
Автор: Metal Chronicler