Базираната в Будапеща пост-рок група Vihar Után прекарва последните няколко години в композиране и записи. Започват годината с издаването на студиен албум, който е изцяло инструментален. Първата песен, придружена с видеоклип, вече излезе, озаглавена „Disproportionate”.

 „Песента може да се разбере напълно в контекста на клипа, който заснехме. Тъй като правим инструментални песни, видеото става много по-важно. Трябва да направим повече от това просто да стоим там и да изсвирим песента пред камера. Нашата актриса, Лили Вираг, беше перфектната комбинация, тя беше нетърпелива да изпита усещането за задушаване и студена вода… и нас ни накара да се почувстваме малко студени. Винаги е удоволствие да се работи с хора с подобно мислене, които не се стесняват да изразяват себе си в това, което правят най-добре. Прекарахме страхотно, всички разбираме концепцията, която се опитваме да следваме. Огромни благодарности за снимките на P9!“ – споделя Милан Лейндлер (барабанист)
Vihar Után обещават целия инструментален албум до края на февруари. Вече е очевидно, че можем да очакваме по-тъмен, по-тежък и по-атмосферичен звук от предишния им материал.
Точната дата на издаване на останалите песни все още не е известна, но можем да ги очакваме в близко бъдеще!