THE AGONIST се разпаднаха

След 6 албума, 3 мини-албума и общо 19 години история канадските метъли THE AGONIST решиха да сложат край на съществуването си. Ето и официалното изявление на групата в профила ѝ във фейсбук:

„Скъпи приятели, време е да направим много трудно, но важно съобщение. 

След дълго обмисляне, обсъждане и оглеждане от всички страни решихме, че приключваме с THE AGONIST като група. За съжаление, предвид обстоятелствата това се оказа най-смисленото заключение, прераснало в решение, за бандата и за нас като личности. 

Комбинация от лични, финансови и фактори, свързани с индустрията, повлияха на това решение. В крайна сметка петимата вече не можем да стигнем до единна концепция за развитие на бандата като същевременно се зачитат личният живот и желанията на всеки един от нас. 

Искаме да изразим най-дълбоката си благодарност към всички фенове за това, че присъстваха на концертите ни, купуваха си нашите артикули и ни подкрепяха през тези години. Нищо не е по-удовлетворяващо от връзката с други човешки същества посредством чрез музиката. Вие винаги сте били фактор номер 1, който ни е движил през годините – да накараме вас, слушателите, да почувствате нещо. В края на краищата знаем, че сме постигнали това заедно. 

Някои от членовете на бандата ще продължат да се занимават с музика по различни начини, други ще се съсредоточат върху лични проекти и семействата си. Най-учтиво ви молим да уважавате личното им пространство и да ги следвате в личните им профили в социалните мрежи, за да ги подкрепите в бъдещите им проекти.

Vicky Psarakis ще продължи музикалната си кариера с бандата си  SICKSENSE. Те имат ново EP, което ще се появи на пазара през лятото и ще бъде представено с два концерта в Монреал през юни. Също така може директно да я подкрепите като я последвате в Patreon и Twitch. 

Simon McKay си търси нова банда, към която да се присъедини като пълноправен член, а освен това очаква да бъде ангажиран за звукозаписни сесии и концерти на живо. Също така работи и по нова музика, която да представи със самостоятелния си проект. 

Chris Kells смята да се съсредоточи върху кариерата си на видеооператор. От 2015 г. насам той е режисьор на всички видеоклипове на THE AGONIST, както и на много други утвърдени банди. 

Понастоящем Danny Marino пише музика за два нови проекта. 

Pascal „Paco“ Jobin ще пусне на пазара нова музика на проекта си LEADING THE BETRAYED.

Съвместният ни със Sound Escape Agency магазин за мърч, базиран в САЩ, ще продължи да работи. Създадохме и магазин в Европа за европейските ни фенове. Наличността е окончателна и няма да бъдат добавяни нови бройки. Приходите ще бъдат за групата, за да изплатим оставащите ни задължения. 

Още веднъж ви благодарим и ви обичаме. 

Ще оцелеем. В края на тунела винаги има светлина. 

The Agonist

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото