TESTAMENT – Dark Roots Of Earth (2012)

През годините, кой знае защо, така и не успях да обърна на Testament вниманието, което група с легендарен статут като тях несъмнено заслужава. Въпреки това очаквах с нетърпение датата 27.07.2012, на която във факт се превърна Dark Roots Of Earth. Юбилейният, десети студиен албум на траш класиците, бе белязан от завръщането на Gene Hoglan (ex-Death и кой ли още не) в лагера на бандата , а за него би било престъпление да се налага да ви обяснявам. Само ще ви припомня, че той замести на барабаните друга метална легенда – Paul Bostaph, който в края на миналата година реши да се оттегли заради травма, а в последствие и да се концентрира върху други проекти. Както и да е. Testament отдавна са достатъчно големи и няма какво да доказват, но това съвсем не значи спад на качеството на музиката им. Dark Roots Of Earth е, меко казано, един разнообразен, модерен траш/хеви метъл албум с полиран до блясък звук, който следва стъпките на появилия се преди четири години The Formation Of Damnation. По-агресивната му част е представена от откриващото кроше Rise Up, подарената ни преди месец-два за свободен даунлоуд True American Hate, както и красноречивите Man Kills Mankind и Last Stand Of Independence. Далеч по-лирични са 7-минутните Cold Embrace и Throne Of Thorns, докато тежест и мелодия умело балансират в заглавното парче, Native Blood и A Day In The Death. И това (докъде я докарах – да цитирам онези телешопинг умници) не е всичко! За почитателите на винилите са приготвени четири бонус трака – Dragon Attack (кавър на Queen), мачкащата Animal Magnetism (кавър на Scorpions), вечната мейдънска Powerslave и удължена с тридесетина секунди версия на Throne Of Thorns (сякаш и без това не е достатъчно дълга). В iTunes може да се открие и версия на A Day In The Death, в която участва дръмърът на Lamb Of God, Chris Adler.  Може би този албум не е обречен да се превърне в една от тестаментските класики, но притежава всичко необходимо, за да заеме място до тях във всяка фонотека. Старите кучета, ще ме извините за клишето, все още знаят кое как се прави и ако досега не съм успял да ви омая с думи, най-добре завъртете диска и се убедете сами в това. Няма да съжалявате.

За фенове на Testament, Kreator
Оценка 8/10

 1. #1 написан от MadButcher (преди 9 години)

  10 от мене

 2. #2 написан от SirTeng-RiReuss (преди 9 години)

  Браво! Едно от най – добрите ревюта, които съм чел последно време! Просто си личи страстта, с която е написано, но това нямаше да е достатъчно, ако нямаше достатъчно доза „дар слово“ у тебе. Testament, въпреки всички суперлативи, не успяха да ме грабнат, но вече бих им дал втори шанс(изначало).

  Казах!
  SirTeng-RiReuss han, dry, dry!

 3. #3 написан от SepulTeraHead (преди 9 години)

  Страхотен албум! Измита пода с предишния, както и с останалите трашове, появили се досега през 2012 г.

 4. #6 написан от MadButcher (преди 9 години)

  И да, и по-скоро – не! Що за глупав отговор?!

 5. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 6. Коментари за тази публикация
В началото