Финландската прог метъл шайка SUM OF SEVEN засне видеоклип към най-новия си сингъл „The Enemy“. Видеото е изработено от Saku Suominen и може да го гледате по-долу. В клипа участва известната финландска певица, модел и танцьор Joalin Loukamaa, изявяваща се в поп групата NOW UNITED. Парчето е смесено и мастерирано от Tommi Kujala и излиза под шапката на Inverse Records. Композицията е налична и в дигиталните платформи и е достъпна от тук. Обложката на сингъла е изработена от Aki Niemi. Относно новата продукция китаристът и основен двигател на бандата Ari Lempinen споделя:

„Искахме да създадем видеоклип, който е добре балансиран по отношение на историята и свирещата група. Първоначално планирахме да заснеме бандата, която свири песента, но мястото, което открихме за снимките, ни вдъхнови да добавим и някаква история. Joalin Loukamaa свърши страхотна работа в предишния ни видеоклип, затова я попитахме дали иска да участва и в този. За щастие тя се съгласи и отново свърши страхотна работа. Ангажирахме Saku Suominen от Sakuvisuals да добави своята магия зад камерата и сме изключително доволни от заснетото. Усещаме, че атмосферата на видеото и песента се допълват по правилния начин и крайният продукт ни кара да се гордеем. 

„The Enemy“ е песен, която започва бързо и агресивно и запазва тази инерция до края. Това е една от най-тежките композиции, които сме правили до сега. Когато интрото буквално избухне, вие знаете, че бързо отиваме някъде. Но когато се включат вокалните мелодии, те насочват парчето в различна от очакваната посока, все още носейки агресивния импулс. За мен този изненадващ елемент е есенцията на композицията. Според мен „The Enemy“ е една от най-добрите мелодии, които сме създавали, и приносът на нашия певец Marko Loukamaa е просто уникален. Текстът засяга темата за свободата, победата и оцеляването, но препраща и към съмнителната интерпретация на тези категории. Посланието може да се като даващо положителна власт, но също и като обезпокоителна заблуждаваща илюзия.“