СТРУГАРЕ се присъединява към концерта на руснаците IC3PEAK

ic3peakКъм концерта на Ic3peak, който ще се проведе на 21.02.2019 в Club Mixtape 5 се присъединява СТРУГАРЕ. Това ще е ко-хедлайн събитие, съпорт изпълнител не се предвижда.
Концертът се организира от пловдивчаните ПОСТ КУЛТУРА. До момента над 200 билета за събитието са продадени. Билети могат да се намерят в мрежата на БИЛЕТ.БГ.

“Това е свят, смятам да му се отдам, мога да го споделя” – Стругаре – “Космос”. СТРУГАРЕ е оптическата измама, скроена от времето, която ни показва колко е всъщност незначителна повърхността. С текстове, които са изградени върху плоскостта на първичното възприятие и си играят с несъзнаваните коридори на слушателя, през музиката, която съсипва тялото от движение и безусловно му показва път, до видеоклиповете, които са чисто и просто произведение на съвременното изкуство – Стругаре показва на колко точно е способна човешката душа. Стругаре е изпълнител, който черпи информация директно от източника – от чистата истина. Той прехвърля отговорността от тази истина в ума на всеки слушател, като му се доверя напълно, че знае какво да направи със стимулираното си въображение.  В музиката на Стругаре се намират безброй картини, които са всички ситуации едновременно – картини – храна за жадните. В плътта на зимата колаборацията между СТРУГАРЕ и IC3PEAK, която този концерт представлява, може да бъде определена само като нужна.

Московското авангард-електронно дуо IC3PEAK е една от най-известните контра-културни формации в Русия в момента. Тяхната музика се обуславя от биполярна естетика, в която мелодии, напомнящи на болезнената руска зима, се сблъскват с безмилостни и постоянно пропадащи инструментали. Резултатът е безупречна продукция, която може да се нарече изключително дръзка и смела.

Анастасия Креслина и Ник Костилев създават IC3PEAK през 2014 и от тогава не спират да правят музика. Грижат се самостоятелно за цялата визуална концепция на групата (видеоклипове и снимки).Текстовете им са изпълнени с всевъзможни картини и както те самите определят – са „страшна руска приказка“. Характерно за модерната руска сцена не оставят настрана и социалния елемент – те далеч не са безпристрастни към заобикалящата ги среда и са сред най-силногласните активисти за правата на LGBTQ общностите, а песента „Смерть Больше Нет“ е откровено критична към модела на управление в Русия. Последният  албум на IC3PEAK – „Сказка“ беше придружен от неумолимо турне из цяла Русия (а и не само), като повечето от концертите бяха напълно разпродадени. Концертът им в България, ще се проведе в club *Mixtape 5* на 21 Февруари 2019г. Той се организира от пловдивската общност “Пост Култура”. Билети могат да се намерят в мрежата на bilet.bg.

Facebook event: https://goo.gl/eTLBsW
Youtube page Ic3peak: https://goo.gl/8i9ML6
Facebook page СТРУГАРЕ: https://goo.gl/z3AB5y
Facebook page Пост Култура: https://goo.gl/sPszBG
Билети: https://goo.gl/F9oS2u

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото