Спечелете китара на концерта на VICTOR SMOLSKI

Victor Smolski

Victor Smolski

Вижте официалното потвърждение за китарния уъркшоп на Victor Smolski от Rage.

Китаристът на RAGE, Victor Smolski ще гостува в София Лайв Клуб на 23 януари, 2013 г. От 19:00 ч. легендарният китарист ще представи своето китарно шоу и уъркшоп пред българските китаристи и фенове на сцената на клуба.

Смолски, е артист на YAMAHA, и пристига по покана на българският дистрибутор  на музикалните инструменти „ДИНАКОРД България” и техният музикален он-лайн магазин MusicWorld.bg

В края на шоуто, един от феновете присъстващи в клуба, ще спечели електрическа китара YAMAHA RGX420DZ II подписана и връчена лично от Виктор Смолски!

Входът за събитието е СВОБОДЕН!

––––––––––––

За Виктор Смолски

Виктор Смолски, син на проф. Дмитрий Смолски – един от водещите съвременни руски композитори, е роден на 01.02.1969 г. в Минск (Беларус). На 6 години започва да учи пиано и виолончело а по-късно и китара, когато е на 11. На 14 свири заедно с белоруската рок група „Песняры”, които могат да бъдат сравнени с немската „Scorpions“. “Песняры” продава около 10 милиона плочи и са една от най-популярните банди в Съветския съюз.

През 1988 г. Виктор Смолски основава групата „Инспектор“ и отива на турне в Германия за първи път. През 1989 и 1993 г. „Инспектор“ изнасят множество концерти и издават компакт диска „Russian Prayer“ (Aris / Ariola).

През 1993 г. Виктор Смолски решава да остане в Германия. Той работи като студиен музикант и продуцира първото си соло CD „Destiny“.

През 1995 г. Виктор Смолски се присъединява към прогресив метъл групата „MIND ODYSSEY“, която скоро жъне успех. Следват европейски турнета с „Vicious Rumors“ и „Savatage“ техни видео клипове се показват редовно по MTV и VIVA. Повечето от песните на успешните албуми „Nailed to the Shade“ и „Signs“ на „MIND ODYSSEY“ са композирани от Виктор Смолски. Той изпълнява всички партии на китара, ситар и клавишни. В аранжимента на двете CD-та, Виктор работи заедно с Белоруския симфоничен оркестър.

Виктор Смолски също е продуцент за лейбъли като BMG, GUN Records, Drakkar / Classic, Ariola и Nuclear Blast.

Баща му Дмитрий вярва в работата на сина си. Заедно те композират симфония за електрическа китара и оркестър, която представят на живо по време на европейското турне през 1999 г.

 

Соло проекти

През юни 1999 г. Виктор Смолски става новият китарист на RAGE и те представят своят нов репертоар на „Open Air Wacken“ 1999. Следват турнета в Европа и Русия.

В началото на 2000 г. Виктор Смолски композира второто си соло CD, което е записано в сътрудничество с Оркестъра на Беларус и колегите му от RAGE. Тази симфония e перфектната комбинация от класика и метъл, озаглавена „The Heretric“ в който става дума за времената когато са горили вещици. В това CD може да се намерят не само вдъхновяващи китарни сола, като 7-минутното „Hex of the Six Strings“, но също така и исторически данни, разказани на три езика от Виктор, Пийви и Майк. „The Heretic“ е издаден на 19 юни 2000 г. Забелязан е от международната преса на изключителния „Metal Meets Classic“, части от албума „Heretic“ са представени на живо в няколко концерта заедно с  Оркестъра на Беларус в същата година.

Благодарение на многостранните му ангажименти, известни компании като „Yamaha“, „Siggi Guitars“, „ENGL“, „Thomastik-Infeld“ и „Cordial“ объръщат внимание на Виктор Смолски и му предлагат  договори за ендорсмът. В сътрудничество са създадени нови продукти, например Victor Smolksi Signature Cable от Cordial, Victor Smolksi Limited Edition Amp ENGL и Signature Guitar от Siggi Braun Guitars. На „Winter NAMM Show“, който е най-големият музикален панаир в Америка, „Music Expo“ в Дубай и на много други международни музикални панаири, Виктор демоснстрира способностите си като солист, а също така представя споменатите по-горе компании.

Виктор Смолски постига най-големият си успех през 2001 г., когато композираната от него песен „Straight To Hell“ от албума на RAGE „Welcome To The Other Side“, беше използвана за саундтрака на най-успешната немска филмова продукция „Der Schuh Des Manitu“. До сега този филм е гледан от около 15 милиона зрители! През 2004 г. същата песен е използвана отново за друг филм на Михаел Були Хербиг – „Traumschiff Surprise“. „Straight To Hell“ беше пусната като саундтрак в CD-тата на филмите и в CD-то „Best Of – All G.U.N. Years“, което съдържа асортимент от последните 6 CD-та на RAGE.

През 2002 RAGE обединяват своя дългогодишен опит в създаването на следващия им албум, наречен „Unity“. Първoкласният метъл шедьовър „Unity“ е впечатляващо произведение на високо техническо ниво, постигнато от Виктор Смолски (китари, клавишни) и двамата му колеги, чрез умело вграждане на виртуозните им инструментални способности в хомогенен сбор от песни. Видео клипът към песента „Down“ е показван редовно по различни музикални канали. На концертни турнета из Европа и Япония, RAGE отново доказва, че е една от най-добрите метъл банди.

Албумът „Soundchaser“ на RAGE, издаден през октомври 2003 г. звучи по-стегнато и е още по-разнообразен, от своя предшественик. Освен твърдите метални рифове и още една силна полу-балада, те запазват оркестровото си миналото със „Secret In A Weird World“. Участието на гост-музиканта Анди Дерис (Helloween) на „Falling From Grace“ придава особено очарование на тази песен. Освен големия брой концерти на фестивали по целия свят, в края на 2003 година в продължение на месеци RAGE участва на турнета с Helloween.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото