freak-party-poster

Е, дами и господа, Autumn Souls Of Sofia представя на вашето внимание оркестъра за танцувална музика с болезнено име и още по-скандално сценично поведение. Приветствайте чешките провокатори и трошачи на правила SPASM. Ако сте готови за предизвикателството, то ще можете да му се отдадете на 24 ноември в столичния клуб Live&Loud, където SPASM ще ви накарат да танцувате до припадък, или най-малкото до спазъм.

И така, малко история… Епохата на SPASM започва в началото на зимния месец януари през /далечната вече/ 2000г. В това време групата е била планирана като страничен проект на ордите Psychopathia и Romantic Love, но всичко тотално се променя. Когато Psychopathia /до момента нормална действаща група/ решава да си вземе почивка нищо не спира членовете да продължат пълнокръвното съществуване на групата. Целта е очевидна – да свирят екстремна музика с необикновена концепция.

След някои промени първоначалният състав на бандата най-после кристализира. Това са: Sam – bass grind inferno, Lukáš – drums and cymbals и Máňa- vocals. С него записват и първото си демо “Spasmatic Secretion”, което излиза през май 2001г., но не е издадено или разпространявано. Групата опитва да формира свой собствен стил на свирене, като категорично отказва да използва китара. Следват различни участия и концерти, а 2004-та е повратната точка в кариерата на SPASM. Записват промо CD за евентуално издание от лейбъл.

Смелчаците са Copremesis prod., които отново през май, но вече 2005-та издават дебюта на чехите. Máňa обаче ги напуска поради идеологически и концептуални спорове, но заместник бързо се намира. Собственикът на лейбъла-издател – Radim (Copretina) се заема с гру… ъм, вокалите. Най-важната крачка в кариерата на групата е участието им на Obscene extreme 2006. Това ги тласка много напред.

Следващите три години са посветени на концерти в Чехия, Полша, Словакия, Германия, Австрия. Участват в няколко компилации, а след издаването на „Paraphilic Elegies“ чрез германския лейбъл Rotten Roll Rex, пред тях се отварят безброй пътища. От 2011-та до януари 2014-та те взимат участие в огромно количество концерти и фестивали. Украйна, Португалия, Нидерландия, Русия. Отново Obscene Extreme и няколко екстремни фестивала в Австрия, Германия и Швейцария сред, които и Rape The Escape Fest. Европейско турне с техните приятели и съмишленици Gutalax.

Последното им издание е от 2015г. и носи изтънченото заглавие „Pussy​(​De​)​Luxe“, както и сплиът Spasm / Gutalax от преди само няколко дни. И едно от участията им за тази година включва /както разбрахте/ и София. Е, стиска ли ви да застанете очи в очи със SPASM?! Тогава ви очакваме на 24 ноември. Билет ще получите на входа само срещу 15 лв. Дрес кодът е по ваше усмотрение и усет, но е задължителен. Let’s do it, guys!

А, да, съвсем скоро ще разберете и последната група, която ще добавим към неприличната и провокативна компания.