DESECRATOR – „To The Gallows“ (2017)

desecratoralbum2feb

 Австралия, макар и на края на света, има усет за музика. Не малко именити музиканти крият корените си именно в страната на кенгуруто. Има обаче доста австралийски банди, които, въпреки, че са страхотни, не получават нужното внимание от метъл публиката. Точно такива са и младите трашъри DESECRATOR. Тяхната музика ще ви напомни за стария old school траш от 80-те (и може би малко на ANTHRAX). Но сега искам да ви запозная с най-новия им и единствен засега албум, носещ названието „To The Gallows“.

 В същността си „To The Gallows“ представлява типичен траш. На пръв поглед нищо ново и иновативно – същото до болка познато темпо и тематика. Но не точно… Понякога границата между изтърканото и иновативното е много тънка и често се размива. Така е и с новия албум на австралийците, които въпреки деветте си години опит и няколко турнета на различни континенти, решават да издадат дебюта си чак сега. И въпреки, че такова решение е странно, аз го смятам за много добро, а албумът, сам по себе си, доказва това.

 Започвайки галопиращо с едноименната „To The Gallows“DESECRATOR ни изкарват въздуха с бесен и същевременно хармоничен траш метъл, редуващ скоростни пасажи с мелодични сола. Изключение прави само позиционираната в средата „As I Die“, която, за разлика от повечето „бавни“ траш парчета, звучи доста добре. Истинският делириум обаче настъпва в последния трак „Brainscan“, през чието времетраене потроших всичко около себе си, а няколкосекундната пауза, подготвяща те за финалната експлозия, е най-креативното нещо, което съм чувал в последно време.

 DESECRATOR са си голяма работа, няма съмнение в това. На тях трябва да се гледа като следващото голямо име в траш метъла. Ако не сте чували за тях досега, ви съветвам да си ги пуснете, за да може заедно да очакваме пристигането им на родна земя.

Оценка: 9/10

Списък с песни:

01. To the Gallows
02. Desert for Days
03. Red Steel Nation
04. As I Die
05. Serpent’s Return
06. Hellhound
07. Thrash Is a Verb
08. Down to Hell
09. Brainscan

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото