SOUNDPROPHET ще открият концерта на CONCRETE SUN в София

Софийската алтърнатив банда е специален гост на Rawk’n’Roll за първото лятно събитие на фензина.

След като певецът им Пенко Скумов направи постера за концерта, Soundprophet единодушно решиха също да вземат участие в него. Така на 5 юли в B-Side на Mixtape 5 освен жизнения южняшки груув на сръбските метъли Concrete Sun, ще чуем и дълбокия мелодичен алтернативен рок на столичната банда Soundprophet.

Билети вече се продават в мрежата на Eventim в страната на цена от 15 лева. В деня на концерта и на входа на клуба ще струват 20 лева.

За четирите години, откакто са заедно, Soundprophet си извоюваха водещо място на клубната сцена в София, а първият им концерт извън столицата препълни пловдивския клуб Петното на Роршах в началото на тази година. През ноември групата издаде и дебютния си албум “More Than Any Spoken Words”, в който участва и изключителната Деница Серафимова от етно-уърлд магьосниците Irfan. Песните на Soundprophet са едновременно лирични и дълбоки, като съчетават красиви китарни мелодии, страхотни вокални линии, мелодичност и тежест в перфектен баланс – пресечната точка на старите гръндж банди и модерния алтернативен рок с дълбочина, енергия и почерк.

Само седмица след концерта си в София, Concrete Sun ще излязат на Explosive Stage във втория ден на най-големия фестивал на Балканите EXIT. Това е поредното признание за бандата, чийто горещ, гаражен деветдесетарски звук им печели все повече фенове. В началото на седмицата пък групата представи поредния си нов видеоклип, този път към парчето “The Galley”.

Concrete Sun са на сцена от 2009 и са една от най-бързо набиращите скорост сръбски групи. Дебютният им албум от 2011 „Sky Is High“ им донесе серия позитивни ревюта в световния ъндърграунд и ги прати на сцената на фестивали като Exit и Sziget. Песните им са директни, рифови пестници, които напомнят за силните години на груув и садърн метъла от 90-те и банди като Down и Ugly Kid Joe. Вторият им албум „Eight“ също получава силни отзиви и ще чуем сериозна част от него на живо и у нас.

Събитието във Facebook

Продажба на билети

Soundprophet във Facebook

Concrete Sun във Facebook

Първият албум на Concrete Sun „Sky Is High“ в Bandcamp

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото