Младата блус-рок група SMOKEY MOUNTAIN RIVER BAND, която ви представихме съвсем наскоро, пусна нова песен. Това е авторски прочит на класиката на Ray Charles Unchain My Heart.
Записите са протекли в Zero Project Studio, миксът и мастерингът са дело на Христо Намлиев (Herman’s Wolf Band). Чуйте парчето по-долу.

Групата се сформира през януари месец 2019-та с членове Явор Намлиев (вокал и хамонд орган), Борис Георгиев (китара), Самуил Даскалов (бас) и Теодор Митов (барабани). В този състав съществуват за няколко участия, след което барабанистът бива сменен с настоящия член – Калоян Стоянов. Момчетата се стремят към още живи участия и осъвършенстване.
На концертните си изяви групата свири разчупени кавъри от 60-те и 70-те години, като не се притеснява от личната си свобода и различните погледи върху парчетата, които изпълнява.
Карантината не повлиява зле върху групата, защото това времето е използвано, за да се изгладят както лични, така и професионални допирни точки.
Преди месец четворката пусна първото си авторско парче, с текст по лириките на Гео Милев и поемата „Септември“. В репертоара им присъстват и няколко кавъра на легендарни банди, от които са повлияни – The Beatles, The Doors, Elvis Presley, Pink Floyd, Deep Purple и други. Момчетата споделят, че вече имат още 4 нови песни, които са напът. Предстои и събиране на материал за дебютен албум.