SIX FEET UNDER на Rockstadt Extreme Fest 2019

Последният обявен хедлайнер на тазгодишното издание на Rockstadt Extreme Fest е американската дет метъл машина SIX FEET UNDER.

За хората, които са запознати с групата, не е тайна, че през 1993 г. във Флорида Chris Barnes (тогава вокалист на CANNIBAL CORPSE) и Allen West (OBITUARY) създават проект, чиято цел не е просто скорост и бласт бийтове, а по-скоро балансиран ритъм, по-бавни брейкове и много груув. Темите, които засягат в творчеството си, са: насилие, политически проблеми, критикуване на правителството и пр. социални сюжети.

С 12 издададени албума SIX FEET UNDER се нарежда на четвърто място сред най-продаваните американски дет метъл банди.

През 2017 излиза последното дългосвирещо творение на групата – „Torment“, а на следващата година и дигиталното EP със заглавие „Unburied,“ съдържащо неиздаван досега материал, който е писан за предходни издания. Същата година Chris Barnes съобщава, че SIX FEET UNDER работят по нов албум.

За настоящото издание на Rockstadt Extreme Fest групата влиза в хедлайнерската компания на: DIMMU BORGIR, KATATONIA, ACCEPT, KORPIKLAANI, PARADISE LOST и HYPOCRISY.

Някои от другите имена потвърдили участие са: CLAWFINGER, CRYSTAL LAKE, BETRAYING THE MARTYRS, SOILWORK, 1349, MGLA, CANDLESMASS, BLODDBATH, MORTEM, UNEARTH, както и традиционната селекция от местни румънски групи.

Към момента тече игра с награди за уникално събитие към фестивала – The Cave Between Worlds“. Всеки понеделник се тегли жребий с трима спечелили – за да се включите в играта трябва да споделите публично официалния пост във Facebook. Мини-евентът ще се проведе на 2 и 3 август, по време на Rockstadt Extreme Fest, в пещерата Valea Cetatii край град Ръшнов. В двата дни ще могат да се чуят експерименталните дарк/ембиънт сетове на ALONE IN THE HOLLOW GARDEN, AKTAU EOS, ARAC ENSEMBLE и VOID OV VOICES. Билети за специалното мини събитие има и на този линк, като към момента на писане на статията са останали 23.

Самият фестивал е в дните 1-4 август 2019 близо в град Ръшнов, Румъния. Осигурени са два къмпинга с капацитет от по 800 палатки, пропуски за които може да се купят тук. Билети за Rockstadt Extreme Fest могат да се закупят от този линк или от определени локации в Букурещ.

 

six feet under rockstadt 2019

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото