Символично със SYMBOLIC и FORMLESS REALITY

Нова година, нови преживявания и събития на родната музикална сцена. На 11.01.2014г. в столичния Jet Rock Club се проведе концерт на родните банди Symbolic и Formless Reality. Поводи за почерпки, изненади и добро настроение не липсваха, защото концертът освен, че бе част от националното турне на Symbolic, представящо новия им албум „Ad Hoc“, съвпадаше и с рождения ден на основателя на Formless RealityАнтон Рекарски.

Formless Reality

Formless Reality

Порядъчно си почакахме, концертът започна с час закъснение, но пък си заслужаваше. Малко след 22.00 часа на сцената са първите герои в тазвечершната пиеса – Formless Reality. Сравнително нова група, която без излишни увертюри ни отнася още с първото парче, което забива. Невероятна енергия ни предават момчетата от сцената, мощна, чиста, красива. Харизмата на вокала Данчо е способна да зарази и най-скептичния или безразличен фен, а солата, с които ни залива нашият любезен домакин – Рекарски са изсвирени с удивителна лекота, граничеща с виртуозност. Във всяка нота и изпята дума е вложена много душа, и те, започнали свой собствен живот, достигат до нас, за да ни предадат по частичка от обаянието на истинската музика. След авторските парчета следва кавър на Amon Аmarth – Death In Fire. Композиция, която музикантите изпълняват с много професионализъм и ни подаряват поредната доза енергия в чист вид.

Антон Рекарски

Антон Рекарски

И какво е рожден ден без торта?! След още две композиции всички запяват „Happy Birthday“ и някой поднася торта със заветната цифра 30. Краят на сета е достоен за всяка уважаваща себе си есктремна банда – кавърът на Death – Symbolic, който беше и комплимент към следващата група в концертния афиш -варненците Symbolic.

Казват не е професионално да излагаш лични пристрастия в подобен материал, но надявам се никой няма да ми се обиди. Formless Reality са група, която има своето място на родната екстремна сцена. Такъв хъс, професионализъм, себераздаване не могат просто така да потънат някъде из родните репетиционни. Пожелавам им упорство и воля да се борят, за да покорят своите творчески върхове. И в случая, надявам се мечтите им да стигат далеч.

Symbolic

Symbolic

След обичайната пауза идва ред на „гвоздея“, небезизвестните Symbolic. Поводът да гостуват в София е издаването на третия им албум, а концертът в Jet Rock Club е част от националното им турне, което включва още няколко града и ще приключи на 31.01.2014г. Както се разбра, групата за последно е свирила на софийска сцена преди цели 4 години и очевидно феновете бяха зажаднели за музиката и присъствието й. Имаше дори група фенове от Варна, дошла да подкрепи любимата си банда. Сетът включваше композиции предимно от новия албум, като имаше, разбира се, и забежки към ранното им творчество.

Symbolic

Symbolic

След размазващи десет композиции Ставри ни дава почивка за по цигара, след което Symbolic ни заливат с нова доза безкомпромисен метъл. Въпреки продължителния сет, всички искат още. Връзката публика-музиканти е осезаема и като магия завладява всички. Няма разочаровани и недоволни. Ставри ни оставя с обещанието, че следващият им концерт в София няма да е след още 4 години. Обещанието си е обещание, така че ще сме в очакване.

Много успехи, момчета! Адмирации, че все още успявате да вървите по трънливите пътища на родната екстремна сцена и да ни радвате със страхотна музика!

Symbolic - setlist

Symbolic - setlist

Formless Reality - setlist

Formless Reality - setlist

ГАЛЕРИЯ
Symbolic
Symbolic
73 снимки
Formless Reality
Formless Reality
72 снимки

  1. #1 написан от Journeyman (преди 7 години)

    Браво…Чудесен репортаж…Ще драсна и аз отзиви за утре от Варна.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото