Shades of… Murder / 15.05.13г.

Познаваме харизматичния Urban Breed от работата му с банди като Bloodbound, Tad Morose, Pyramaze, както и с българите от Project Arcadia. Той съчета идването си тук, за да работи със сънародниците ни по нов албум и да заснемат някоя и друга фотосесия. Пристигането на супер групата Trail of murder беше повод да събере не много, но верни фенове-ценители в центъра на София.

 Малко след 21:00ч. музикантите излезнаха на сцената във видимо добро настроение и  раздвижиха публиката още с първите ноти на заглавното парче от албума им- ‘Shades of art’.  Докато все още се чудим кои са нюансите в живота на всеки от нас, чуваме още няколко парчета  от този албум като ‘Mab’ и ‘Child of darkest night‘, например. Да, ‘Shades of art’ е наистина добър,  бих казала дори един образец за метъл. А имиджът на групата на сцената може и да  заблуждава- свиренето им изглежда детска игра, а височините в гласа на Urban не му  представляват никаква трудност. Самият той се извинява на няколко пъти, че не го бива с  помненето на текстове, но дори и да е посбъркал тук-там, едва ли някой е разбрал къде точно  :) Urban и компания изглежда се забавляват- подават си закачки, които стигат и до  самоиронизиране. И честно казано, за първи път виждам група на живо, при която пред всеки  музикант да има микрофон: Daniel, Pelle, Hasse и Johan умело изпълняват беквокалните си  партии, докато забиват с мнооого хъс и усмивки..
Имахме дори невероятната възможност да чуем едно от парчетата, замислени за част от ‘Shades of art’ и отпаднала в последствие- ‘ Not for the faint of heart’ със запомнящ се, приятен ритъм. Времето напредва и настъпва „другата“ част от сета- няколко песни от творчеството в други групи. Такива са например емблиматичните ‘Metal monster’ (Bloodbound) , ‘Anubis’ ( Tad Morose) и др. Не знам дали знаете, но Urban участва в още един страничен проект- американска трибют банда на ДИО- The Last In Line. Вокалистът затвърди още повече певческите си умения и приликите в гласовите възможности с великия Рони Джеймс Дио, като изпълни всеизвестната ‘Don’t talk to strangers’ и разчувства метълските ни души. ( Днес, 16 май 2013, междудругото, се навършват цели три години от смъртта на най-великия изпълнител. Мир на праха му..! )

Вечерта навлиза в по-късните си часове с останалите песни от дебютния албум на Trail of Muder. Като започнем от ‘Lady don’t answer’ и закачки и погледи към женската част от публиката, минем през ‘Your silence’, на която бяхме предизвикани да не вдигаме много-много шум, та чак до ‘Higher’ и ‘I know shadows’. Не, нямаше как да не изпълнят още нещо- нищо, че песните от ‘Shades of art’ свършиха 😀 Завършихме сета с едно емоционално изпълнение – от тях за нас на не по-малко известната от ‘Don’t talk to strangers’ песен ‘Last in line’.
Феновете в клуба имаха шанса още веднъж да усетят приятелското настроение на музикантите- не само от контакта с публиката, който струеше иначе цяла вечер. Почти веднага след шоуто всеки можеше да се снима с шведите, да си вземе автограф и/или да си купи тениска, прясно-прясно напечатана на родна земя. Малко след това се видяхме насаме със симпатягата Urban Breed, с който си поговорихме надълго и нашироко за групите в живота му, за престоите му в България и новия албум на Project Arcadia..Вижте интервюто тук, както и пълна галерия със снимки от концерта.

Вървя по тъмните столични улици, размишлявам за готината вечер. В този момент се чувствам като child of darkest night, а в ушите ми бучи ”life is shadeees of aaart…”. Вече се опитвам да заспя, но гласът на Urban кънти в главата ми….да не кажете, че се оплаквам- никак даже.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото